Підсумки року: львівський аеропорт став лідером по залученню нових авіакомпаній у 2014 році

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького у 2014 році залучив три нові авіакомпанії: італійського лоукостера Meridiana Fly, та українських перевізників Дніпроавіа та УРГА. Завдяки цьому минулого року були відкриті нові регулярні рейси до Дніпропетровська, Неаполя, відновлено сполучення із аеропортом Київ («Жуляни»).

При загальному показнику падіння пасажиропотоку в авіаційній галузі України на 28%, кількість пасажирів львівського летовища зменшилася на 15%. За операційними даними, 2014 рік МА «Львів» закінчив з показниками зростання чистого прибутку на 60% по відношенню до 2013 року. Якщо порівнювати з плановими показниками 2014 року, то показник чистого прибутку на 68% перевищив очікуваний. Ефекту вдалося досягти за рахунок реалізації низки комерційних проектів, підвищенню ефективності в сфері закупівель, оптимізації витрат, в тому числі викриттю корупційних схем та крадіжок пального.

«2014 став для МА «Львів» роком реалізації давно очікуваних проектів, таких як введення в експлуатацію паркувальної зони, офісних приміщень для авіакомпаній, сучасного конференц-залу, встановлення касових приміщень у терміналі, відкриття сучасної камери зберігання багажу та інше. Варто відзначити, що дані проекти не знаходили свого втілення протягом майже двох років», - повідомив В’ячеслав Чеглатонєв, виконавчий директор аеропорту.

Пасажиропотік львівського летовища у 2014 році склав 585,2 тис. осіб, з них – 479,6 тис. пасажирів скористалися міжнародними та 105,6 тис. – внутрішніми напрямками. Торік Міжнародним аеропортом «Львів» імені Данила Галицького було обслуговано 7708 рейсів, з яких 5638 - міжнародні і 2070 - в межах України.

«Наразі ми ведемо переговори з низкою авіаперевізників, для того, щоб в 2015 році розширити можливості для наших пасажирів за рахунок відкриття нових напрямків та збільшення частот за існуючими маршрутами», - відзначив В’ячеслав Чеглатонєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: