Кириленко розповів про розвиток української культури на зустрічі з мистецькою елітою Львівщини

Сьогодні, 14 лютого, до Львова з робочим візитом завітав Віце-прем’єр-міністр - Міністр культури України В’ячеслав Кириленко. В рамках візиту міністр зустрівся з представниками мистецької еліти Львівщини, яка відбулась у Палаці Потоцьких. Участь у зустрічі також взяли голова Львівської ОДА Олег Синютка та міський голова Львова Андрій Садовий, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

В’ячеслав Кириленко розповів, що сьогодні, у час військової агресії, культура не може залишатись осторонь, вона повинна піднімати національний дух та  пропагувати героїзм українських воїнів.

«З огляду на складні події політика Мінкультури враховує фронт на Сході України. Ті кошти, які раніше витрачались просто на концерти та інші події, у період війни спрямовані на заходи, які піднімають національний дух та слугують пропагуванню героїзму наших воїнів», - зазначив він.

Віце-прем’єр-міністр України окреслив основні напрямки роботи Міністерства  культури. За його словами, пріоритетними питаннями галузі є пам’ятко-охоронна справа, підтримка та збереження  закладів культури та мистецтва, а також розвиток українського кіно.

Зокрема, міністр зазначив, що на сьогодні призупинено практично всі погодження, що стосуються забудов та земельних робіт в охоронних зонах та історичних ареалах.  «При багатьох владах  об'єкти культурної спадщини були джерелом величезної кількості хабарів. І сьогодні, як ніколи, треба вносити зміни до законодавства та делегувати всі необхідні функції пам’ятко-охоронного характеру місцевим органам влади. І саме Львів повинен взяти в цьому найактивнішу участь, адже він – у списку культурної спадщини ЮНЕСКО», - сказав віце-прем’єр.

За словами В’ячеслава Кириленка, держава також максимально підтримуватиме кіно про боротьбу українців за власну незалежність. «Український інформаційний простір слід захистити від різноманітних серіалів та фільмів, які пропагують російські правоохоронні, військові чи інші підрозділи. Заборона показу стимулюватиме українські телеканали створювати власний продукт. Це також підтримуватиме держава», - підсумував міністр.

Зазначимо, що сьогодні В’ячеслав Кириленко також візьме участь у Святковій Академії з нагоди ювілеїв народних артистів України Таїсії Литвиненко і Федора Стригуна у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: