Профспілки формуватимуть перелік професій спеціалістів, які не підлягатимуть мобілізації

Роль профспілок у процесі мобілізації до лав Збройних сил України обговорили на зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки із членами виконкому Об`єднання профспілок Львівщини, яка відбулась 13 лютого, повідомили у прес-службі ЛОДА.

На переконання керівника області, саме профспілки повинні скласти списки спеціалістів, без яких не зможе функціонувати виробництво на підприємствах, і в подальшому звертатись до військових комісарів з клопотанням не мобілізовувати цих осіб.

«Ми не маємо права забирати усіх спеціалістів з підприємств. У війні ми переможемо, але якщо залишимось без фахівців, то виробництво вдасться відновити не скоро. Це завдасть економіці ще більших збитків», - наголосив Олег Синютка.

Окрім того, під час спілкування учасники зустрічі обговорили низку важливих питань, які турбують профспілкові організації. Зокрема, можливість відновлення роботи Львівського автобусного заводу, повноцінного виробництва на ВАТ «Сільмаш», ВАТ «Львівський завод Автонавантажувач» та ПАТ НВК «Полярон».

Також члени виконкому порушили питання щодо взаємодії профспілок та облдержадміністрації в агропромисловому секторі, працевлаштування працівників освітніх закладів, що підлягають ліквідації чи реорганізації, а також забезпечення повної і своєчасної виплати заробітних плат освітянам.

«Ви дуже впливові люди і повинні це використовувати на користь загальної справи. Нам разом потрібно знайти порозуміння між громадянами. Тоді буле легше працювати», – резюмував Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: