У Генштабі пояснили, коли силам АТО дозвлять відкривати вогонь

Силам антитерористичної операції (АТО) буде дозволено стріляти у відповідь на обстріли бойовиків та у разі ведення ними вогню по житлових кварталах.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко у ніч на 15 лютого.

"Застосування зброї (можна) здійснювати з дозволу керівника АТО, керівників секторів у випадках вчинення противником атакуючих штурмових дій наших підрозділів, нападів, обстрілів, спроб захоплення озброєння і військової техніки, прицільних обстрілів опорних пунктів, бойових позицій військ, ведення вогню по державних об'єктів, житловим будинкам, цивільному населенню", - заявив Муженко.

Контроль за виконанням наказу покладено на керівництво АТО, представників спільного центру координації та контролю і членів моніторингової місії ОБСЄ.

Військову службу правопорядку доручено розслідувати кожен факт порушення режиму припинення вогню і залучати при необхідності для цього правоохоронні органи.

Як відомо, представники терористичної "ДНР"  видали наказ бойовикам з 15 лютого припинити вогонь  на виконання Мінських угод, однак при цьому наказано присікати "усі дії, які можуть бути розцінені як атака або ведення прицільного вогню по військах, житлових будинках або інфраструктурі "ДНР".

Згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: