Школярів Львівщини запрошують до участі у VIІІ Міжнародному конкурсі з українознавства

Науково-дослідний інститут українознавства запрошує учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів до участі у VIІІ Міжнародному конкурсі з українознавства, який відбудеться 26-28 березня у м. Києві, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Метою конкурсу є залучення учнівської молоді до наукових досліджень феноменів України та українства в процесах цивілізаційного розвитку людства. Участь у конкурсі сприятиме кристалізації громадянсько-патріотичного самовизначення учнів на основі поваги до держави, історії, традицій, культури українського народу, пізнання України через форми індивідуально-пошукової роботи.

Пріоритет надаватиметься роботам, присвяченим таким напрямам:

  • Сучасні українознавчі проекції ідеї соборності.
  • Історико-культурні чинники формування світогляду українського народу.
  • Українська ідентичність як чинник націєтворення: виклики, проблеми, перспективи.
  • Національний та міжнародний контекст українського вибору на початку ХХІ ст.
  • Актуальність Шевченкової спадщини в історичному бутті сучасної України.

Конкурс проводиться в два етапи:

  • I етап (заочний) – до 1 березня;
  • II етап (очний, м. Київ) – 26-28 березня.

I етап (заочний) конкурсу передбачає написання учнями 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів науково-дослідних робіт. У роботах школярі мають визначати перспективи власного наукового дослідження, висвітлювати результати самостійної пошукової роботи, виявляти своє ставлення до досліджуваних тем. Учасники конкурсу можуть представляти карти, технологічні програми та схеми, розроблені статистичні таблиці.

ІІ етап (очний) конкурсу передбачає: виконання письмових конкурсних завдань, публічний захист науково-дослідних робіт (до 8 хв.), виконання тестів з українознавства – для учнів 8-11 класів, виконання тестів з української мови – для учнів 10-11 класів, виконання тестів з історії України – для учнів 8-11 класів.

Для участі в конкурсі необхідно надіслати до 1 березня електронний та паперовий варіант (за поштовим штемпелем) науково-дослідної роботи, оформленої відповідно до вимог, заявку-анкету учасника конкурсу за адресою: Науково-дослідний інститут українознавства, к. 301 (відділ освітніх технологій та популяризації українознавства), вул. Ісаакяна, 18, м. Київ, 01135; та на e-mail: [email protected].

Координатор програми – к.ф.н. Бойко Світлана Миколаївна.

Тел. для довідок: (044) 236-01-02, (099) 257-75-48.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: