До Львова приїхав всесвітньовідомий пластичний хірург

15 лютого до Львова приїхав всесвітньовідомий пластичний хірург, професор, доктор медичних наук Клаус Екснер. У рамках міжнародного проекту BigShoe, за підтримки ФК «Баварія Мюнхен», німецький хірург у Комунальній 8-й міській клінічній лікарні (вул. Навроцького, 23) проводить низку операцій для дітей і дорослих. Для огляду німецьким професором підготовлено більше 20 пацієнтів. Загалом цього року професор планує надати допомогу понад 120 пацієнтам, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Я приїхав в неділю. Ми мали дуже великий прийом, де було більше 50 пацієнтів. Ми довго проводили з ними обговорення. Деяких з цих пацієнтів я знаю з попередніх візитів, бо це мій четвертий візит до Львова. Є багато дітей з вродженими вадами, наприклад, очі у деяких дітей не відкриваються. Після опіків є багато швів. Вчора ми прооперували 11 дітей. Але це не означає 11 операцій, бо буває, що для дитини потрібно декілька операцій. Вчора ми проводили цілий день операції, сьогодні з 06.30 год ми вже мали важкі операції. Ще буде декілька до кінця дня і декілька завтра. А завтра я мушу від’їжджати. На цей раз був запланований короткий візит. Але ми залишаємось у доброму контакті.

Є різна ціна, залежно від виду операції, але середня ціна – 3 тис євро. Але в цю суму входить перебування в лікарні і інші додаткові послуги, якщо вони потрібні. Завдяки «Баварії Мюнхен» і співпраці з «Біг Шу» за цей рік ми плануємо провести понад 120 операцій. Тому мусимо ще раз приїхати, можливо, в травні», - розповів Клаус Екснер, приват-доцент, доктор медицини, хірург з Франкфурта-на-Майні.

У 2012-2013 рр. німецький лікар провів консультації 67 хворим дітям з вродженими та набутими вадами розвитку. Разом з українськими лікарями, Клаус Екснер прооперував 23 дитини з вродженими птозами очей, рубцевими післяопіковими контрактурами, та 4 дорослих пацієнтів з післяопіковими контрактурами, вродженими синдактиліями, гемангіомами великих розмірів, птозом повік. Для лікарів 8-ї лікарні, дитячих офтальмологів, комбустіологів Івано-Франківська хірург прочитав лекцію про проблеми лікування вад обличчя.

У 2014 році професор був у Львові впродовж 10 днів. За цей час поділився знаннями з лікарями 8-ї міської клінічної лікарні, Обласної дитячої клінічної лікарні, Міської дитячої клінічної лікарні, Львівського онкоцентру та лікарями Тернопільщини і Франківщини, прочитавши лекцію про використання мікрохірургічної техніки у реконструктивній пластичній хірургії.

За час перебування у Львові у 2014 році професор Клаус Екснер проконсультував пацієнтів з Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Загалом, було проконсультовано 35 пацієнтів, з них 27 дітей. Результати лікування добрі. Первинно консультовані діти були з вродженими та набутими вадами розвитку – вроджені птози повік, вроджені деформації вушних раковин-мікротія, полідактилії та синдактилії, післяопікові рубці та контрактури.

У 8 дітей проведено оперативні втручання з корекції птозу верхньої повіки, у 1 дитини – з ліквідації синдактилії, 1 дитині імплантовано експандер з метою розтягнення тканин. У 4 дітей проведено оперативні втручання з ліквідації рубцевих контрактур. Прооперовано 8 дорослих пацієнтів з птозами повік, утворами різних локалізацій, післяопіковими та гіпертрофічними рубцями.

Цього року підготовлено більше 20 пацієнтів для огляду німецьким професором. Це діти з вродженими та набутими вадами і дорослі після перенесених травм.

«Я дякую за можливість вже вчетверте працювати в цій лікарні зі своїми друзями й колегами. У групі доктора Савчина є дуже добрі лікарі. Загалом, в Україні медицина є добре розвинена, Львівський медичний університет відомий у світі. Для мене велика честь здобувати позитивний досвід і співпрацювати з лікарями тут. Ця співпраця стала можлива завдяки Фонду «Big Shoe». Ідея полягала в тому, щоб використати захоплення людей, які є прихильниками і фанатами спорту, і допомогти тим людям, яким в житті трапилися травми. Так виникла група людей, яка дала пожертви. Далі інші люди зібрали ці пожертви і реалізували їх. І третя група – це, власне, медичні працівники, які проводять операції.

Сьогодні ми щасливі з того, що гра команди «Баварія» (Мюнхен) відбувається у Львові. Ми можемо використати цю можливість і допомогти також дітям, дати їм хорошу можливість для проведення операцій. Для мене, як для людини, яка сама народилася в Мюнхені, це велика радість і честь бути тут. Я дуже сподіваюся, що наша співпраця буде продовжена і ми зможемо допомогти ще великій кількості людей», - повідомив німецький хірург Клаус Екснер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: