Кадрова політика в «Укренерго» ставить під загрозу національну безпеку держави, – звернення облради до Президента України, ВРУ та СБУ

Депутати Львівської обласної ради рішенням сесії звернулись до Президента України, Верховної Ради України та Служби безпеки України з проханням втрутитись у ситуацію на ДП «НЕК «Укренерго», оскільки, на думку депутатів, кадрова політика держпідприємства загрожує національній безпеці Української держави, повідомили у прес-службі ЛОР.

Як зазначається у зверненні: «До Львівської обласної ради звернувся трудовий колектив Відокремленого підрозділу «Західна електроенергетична система» ДП «НЕК «Укренерго» з проханням зупинити незрозумілі процеси, які відбуваються на підприємстві впродовж останнього періоду. Йдеться про оновлення керівництва та середньої ланки як на центральному рівні, так і на рівні відокремлених підрозділів.

Як стало відомо, до управління державним підприємством «НЕК «Укренерго» залучаються менеджери, котрі є ставлениками російського олігарха Григоришина».

Депутати наголошують, що така кадрова політика ставить під загрозу не лише ефективне функціонування ДП «НЕК «Укренерго», але й усю галузь енергетики та загалом енергетичну безпеку Української держави. Адже ДП «НЕК «Укренерго» віднесено до підприємств, що мають стратегічне значення для економіки. До завдань зазначеного підприємства належить: передача електроенергії високовольтними лініями, диспетчерське управління ОЕС України і т. зв. «острова Бурштинської електростанції» на території Львівської, Рівненської, Волинської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Відтак Львівська обласна рада звернулась до Президента України, Верховної Ради України та Служби безпеки України щодо невідкладного втручання в ситуацію, що склалась на державному підприємстві, задля забезпечення енергетичної незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: