Німецький хірург Клаус Екснер проводить у Львові низку операцій для дітей та дорослих

15 лютого до Львова приїхав всесвітньовідомий пластичний хірург, професор, доктор медичних наук Клаус Екснер. У рамках міжнародного проекту BigShoe, за підтримки ФК «Баварія Мюнхен», німецький хірург у Комунальній 8-й міській клінічній лікарні (вул. Навроцького, 23) проводить низку операцій для дітей і дорослих. Для огляду німецьким професором підготовлено більше 20 пацієнтів, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Пластичний хірург з Франкфурта-на-Майні Клаус Екснер у Львові не вперше. Співпраця з німецьким професором триває з 2012 року. За цей час Клаус Екснер обстежив більше 100 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими  рубцевими деформаціями, раневими дефектами, прооперував більше 50 хворих з птозами повік, утворами різних локалізацій, післяопіковими та гіпертрофічними рубцями. Крім того, німецький хірург ознайомив українських колег із власною методикою оперування вад очей. Така увага німецького професора до пацієнтів Львова свідчить про прояв високої довіри до нас за чесність, відкритість і професіоналізм», - зазначає начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

«Починаючи з Євро-2012 у Львові, ми бачимо вдячність наших маленьких пацієнтів за проведені операції. Ми цьому дуже раді. І, звичайно, будемо надавати необхідну допомогу, щоб діти могли хоча б частково вести здоровий спосіб життя в Україні», – розповідає професор, доктор медичних наук Клаус Екснер.

У 2012-2013 рр. німецький лікар провів консультації 67 хворим дітям з вродженими та набутими вадами розвитку. Разом з українськими лікарями, Клаус Екснер прооперував 23 дитини з вродженими птозами очей, рубцевими післяопіковими контрактурами, та 4 дорослих пацієнтів з післяопіковими контрактурами, вродженими синдактиліями, гемангіомами великих розмірів, птозом повік. Для лікарів 8-ї лікарні, дитячих офтальмологів, комбустіологів Івано-Франківська хірург прочитав лекцію про проблеми лікування вад обличчя.

У 2014 році професор був у Львові впродовж 10 днів. За цей час поділився знаннями з лікарями 8-ї міської клінічної лікарні, Обласної дитячої клінічної лікарні, Міської дитячої клінічної лікарні, Львівського онкоцентру та лікарями Тернопільщини і Франківщини, прочитавши лекцію про використання мікрохірургічної техніки у реконструктивній пластичній хірургії.

За час перебування у Львові у 2014 році професор Клаус Екснер проконсультував пацієнтів з Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Загалом, було проконсультовано 35 пацієнтів, з них 27 дітей. Результати лікування добрі. Первинно консультовані діти були з вродженими та набутими вадами розвитку – вроджені птози повік, вроджені деформації вушних раковин-мікротія, полідактилії та синдактилії, післяопікові рубці та контрактури.

У 8 дітей проведено оперативні втручання з корекції птозу верхньої повіки, у 1 дитини – з ліквідації синдактилії, 1 дитині імплантовано експандер з метою розтягнення тканин. У 4 дітей проведено оперативні втручання з ліквідації рубцевих контрактур. Прооперовано 8 дорослих пацієнтів з птозами повік, утворами різних локалізацій, післяопіковими та гіпертрофічними рубцями.

Цього року підготовлено більше 20 пацієнтів для огляду німецьким професором. Це діти з вродженими та набутими вадами і дорослі після перенесених травм.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: