У Львові триває конкурс на підтримку соціокультурних проектів

10 лютого місто оголосило про конкурс соціокультурних проектів, завтра, 18 лютого, о 18.30 год у Першій Львівській Медіатеці, що на вулиці Мулярська, 2а, відбудеться тренінг для громадських організацій, які хочуть взяти участь у конкурсі дофінансування соціокультурних проектів Львівської міської ради. Сьогодні під час прес-конференції управління, які відповідають за профільні напрямки у конкурсі, повідомили про основні пріоритети у наданні грантів, повідомили у прес-службі ЛМР.

Метою даного конкурсу є залучення людських та матеріальних ресурсів громадських організацій і впровадження інноваційних підходів до реалізації соціально-економічної та культурної політики на муніципальному рівні.

Участь у конкурсі можуть взяти громадські та інші організації, які офіційно зареєстровані відповідно до вимог законодавства України як неприбуткові, за винятком релігійних організацій та політичних партій.

Галузеві напрямки конкурсу: культура, туризм, розвиток громадянського суспільства, соціальний захист, робота з молоддю та сім’ями, фізична культура та спорт.

Межа фінансування: мінімальний розмір гранту – 5 тис. грн., максимальний розмір гранту – 50 тис. грн., рекомендований розмір гранту – 20 тис. грн.

«В цьому році передбачено 100 тисяч гривень на реалізацію соціокультурних проектів, з них вибрано 3 пріоритетні напрямки: соціальна підтримка та надання соціальних послуг вимушено-переселеним особам та особам постраждалим в ході проведення АТО; соціальні послуги щодо подолання бідності; реабілітація та соціальний захист потребуючих осіб міста Львова», - зазначили в управлінні соціального захисту ЛМР.

«На цей рік передбачено 250 тисяч гривень на дофінансування соціокультурних проектів. Цього року пріоритетами будуть такі напрямки:

  • Інноваційні проекти присвячені до 150-ліття з дня народження Андрея Шептицького і залучення до цього локальних громад.
  • Проекти дотичні до проекту ЮНЕСКО «Львів - місто літератури»
  • Проекти, що є ініціативами локальних громад або місцем реалізації яких є один з мікрорайонів Львова спільно з місцевою громадою.
  • Проекти, партнерами у яких є дитячі або дорослі бібліотеки Львова.
  • Інноваційні мистецькі проекти з використанням новітніх технологій
  • Соціокульт проекти в публічному просторі міста.
  • Проекти спрямовані на педагогіку в театрі або промоцію театру серед дітей та молоді», - повідомили в управлінні культури ЛМР.

«На підтримку дитячих та молодіжних громадських організацій маємо цього року 1 150 тисяч гривень - це підтримка заходів і програм, які проводяться в першу чергу для дітей та молоді міста і мають системний характер реалізації цих заходів», - розповіли в управлінні молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«Серед пріоритетів можна виділити такі напрямки:

  • Підтримка та розвиток волонтерських ініціатив у Львові в тому числі на підтримку АТО.
  • Підтримка та супровід локальних ініціатив громад міста.
  • Сприяння залучення громадян до участі у місцевому самоврядуванні.
  • Сприяння відкритості та прозорості у діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на території міста Львова.
  • Удосконалення якості надання адміністративних послуг
  • Моніторинг проблем громади міста і підготовка пропозицій до їх регулювання
  • Висвітлення та популяризація діяльності громадських організацій та ініціатив міста Львова», - зазначили у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради».

У середу, 18 лютого, о 18.30 год у Першій Львівській Медіатеці, що на вулиці Мулярська, 2а, відбудеться тренінг для громадських організацій, які хочу взяти участь у конкурсі дофінансування соціокультурних проектів Львівської міської ради. Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: