У Львові відбудеться кілька акцій з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні (аудіо)

У лютому Україна відзначає річницю трагічних подій, що сталися на Євромайдані та вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди у місті відбудеться ряд заходів – тиха хода «Ми збережемо Віру» та флеш-моб, акція «Свіча пам’яті», екуменічна панахида та покладання квітів. Також вперше на місці поховань на Личаківському кладовищі (поле №67) буде піднято державний прапор України, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Ми збережемо Віру»

У четвер, 19 лютого, в рамках вшанування пам’яті борців за волю та гідність України запланована тиха хода «Ми збережемо Віру», яка розпочнеться о 13.00 год. Під час ходи учнівська та студентська молодь організовано пройде від Львівських університетів до площі перед пам’ятником Т. Шевченку (пр. Свободи). На площі о 14.00 год. відбудеться також флеш-моб, учасники якого планують прикрасити конструкцію біля пам’ятника власноруч зробленими маками.

«Свіча пам'яті»

У п’ятницю, 20 лютого, о 19.00 год. на площі перед пам’ятником Т. Шевченку (пр. Свободи) відбудеться акція «Свіча пам’яті», учасники якої з допомогою лампадок зі свічками викладуть форму тризуба.

«Акція «Свіча пам’яті» буде зовнішнім виявом єднання всіх українців, та пам'яттю про загиблих Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за нас і цим змінили нас внутрішньо, ментально та духовно. Запрошуємо до участі усіх львів’ян та людей доброї волі», - повідомили в управлінні внутрішньої політики Львівської міської ради.

«Підняття державного прапора України»

Також з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, 22 лютого о 15.00 год. на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань № 67 відбудеться екуменічна панахида та урочисте покладання квітів. Вперше на місці поховань буде піднято державний прапор України.

Нагадаємо, раніше підняття та встановлення державного прапора відбулося на Янівському кладовищі біля Монументу Українському Січовому Стрілецтву та Личаківському кладовищі біля пам'ятника невідомому воїну УПА (Марсове поле).

Організовують заходи Львівська міська рада, Студентська рада Львова, спільно з громадськими організаціями та об`єднання, учнівською і студентською молоддю міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: