У Львові відкрили інсталяцію, присвячену проблемі торгівлі людьми

Сьогодні, 17 лютого, представництво Міжнародної організації з міграції відкрило у Львові громадську арт-інсталяцію «Невидимі», яка розміщена на алеї на проспекті Шевченка та пробуде тут до 20 березня 2015 року, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Інсталяція покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто лишаються непоміченими. Сто двадцять фігур-силуетів арт-інсталяції «Невидимі» уособлюють понад 120000 українців, які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. На дванадцять фігур нанесені справжні історії жертв сучасного рабства. Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції МОМ, відкрив власну справу», - зазначив Манфред Профазі, голова представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

«Хочу звернути увагу на одну особливість інсталяції - ми зараз багато дискутуємо про пам’ятники, про громадський простір, і така інсталяція є дуже хорошим прикладом дієвого мистецтва і дієвої культури у громадському просторі. Вона не нав’язлива, вона не агресивна, вона не агресивно втручається в навколишнє середовище, але водночас, вона дуже дієва, вона промовляє до людей. Вчора я була свідком того, як люди читають ці історії, ці страшні, насправді, історії, які написані на цих, ніби невидимих, фігурах. Якщо ця інсталяція проїде хоча б кількома міста країни - це буде набагато ефективніше, ніж мільйони конференцій чи закликів, тому що мистецтво промовляє до емоцій, а емоції запам’ятовуються набагато більше і дієвіше, ніж будь-що інше», - розповіла Ірина Магдиш, начальник управління культури ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: