Вирішити транспортні питання Львова можуть сучасні вживані тролейбуси із Мінська (фото)

Громадські активісти знайшли для Львова оптимальний варіант оновлення тролейбусного парку

«Рогатих» Львова уже давно пора заносити у «Червону книгу» - протягом останніх 25 років «популяція» тролейбусів у Львові скоротилася у четверо – у 1991 році було 240 тролейбусів, то зараз залишилося лише біля 60 справних машин, значна частина із яких уже практично повністю вичерпала свій ресурс, оскільки пропрацювала уже по 25 – 30 років.

- Якщо уже зараз не зайнятися оновленням тролейбусного парку Львова, - говорить голова ГО «Львів’яни за електротранспорт» Антон Лягушкін – То уже дуже скоро доведеться закривати тролейбусні маршрути – не буде тролейбусів, щоб їх обслуговувати. Саме тому наша організація вирішила зайнятися пошуком оптимальних варіантів оновлення тролейбусного парку Львова. Нещодавно ми отримали листа із Мінська від директора комунального транспортного оператора «Мінськтранс» пана Л. Папенка. Білоруси пропонують Львову придбати у них сучасні низькопідлогові тролейбуси моделей МАЗ – 103Т, АКСМ – 221, АКСМ – 321.02, а також двосекційні тролейбуси надвеликої вмістимості АКСМ – 213. За українським мірками ці тролейбуси є «зовсім новими» – вони виготовлені у 2003 – 5 роках, обладнані сучасною електронікою і є зручними для інвалідів.

Вартість запропонованих тролейбусів – від 480 до 600 млн. білоруських рублів, що за теперішнім курсом складає від 32 до 40 тисяч американських доларів. Розуміючи економічні проблеми українців, білоруси готові продавати тролейбуси не за долари чи євро, а за білоруські рублі, що є дуже вигідним.

trol_Minsk_LV.

- Ми уже відправили до Львівської міської ради звернення із пропозицією підписати угоду між Львовом і Мінськом про співпрацю в галузі електротранспорту. Вона може бути дуже вигідною для Львова, оскільки у Мінську експлуатується майже тисяча тролейбусів, щороку оновлюється 50 – 100 машин, причому не через зношеність, а тому що білоруські підприємства у співпраці із швейцарцями запропонували нові, сучасніші і економічніші тролейбуси. Замість закуповувати старезні тролейбуси із Чехії, краще віддати перевагу білоруським, які є значно сучаснішими і дешевшими.

AKCM_213

AKCM_213

AKCM_221

AKCM_221

AKCM_321

AKCM_321

Нагадаємо, що у 2012-3 році Львів придбав у Чехії 11 вживаних тролейбусів – 5 одиночних «Шкода 14Тр» по ціні 37,5 тис. доларів за штуку, і 6 двосекційних «хробачків» «Шкода 15Тр» за ціною 56,2 тисячі доларів. Вік цих тролейбусів від 25 до 30 років. Ці моделі були введені у виробництво іще на початку 1980-х років і уже як технічно, так і морально застаріли… Як виявилося, технічний стан чеських «рогатих» виявився далеким від ідеального… Окрім цього закупівля цих тролейбусів і досі супроводжується судовою тяжбою між ЛКП «Львівелектротранс» і продавцем тролейбусів – фірмою «Дуокс» - постачальник вимагає доплат через падіння курсу гривні…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: