До кінця тижня триватиме збір відгуків щодо поданих ідей на концепцію вшанування Небесної сотні

Уже понад 12 ідей подано на концепцію вшанування Небесної сотні. Їхнє представлення триватиме у Львівському палаці мистецтв до 20 лютого. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив головний художник міста Віктор Пецух, повідомили у прес-службі ЛМР.

Так, за його словами, на початку наступного тижня відбудеться засідання оргкомітету конкурсу, на якому буде визначено подальші кроки.

«До оргкомітету входить 17 членів: митці, громадські організації, художники, скульптори та представники органів влади. Їхні думки щодо конкурсу поки що двоякі. Одні – за те, щоб продовжити відбір, інші ж за те, аби вже обрати ідею. Врешті, після завершення виставки будемо аналізувати всі матеріали та ідеї, що подала громадськість. Проведемо аналіз книги відгуків, інформації в соцмережах, а тоді визначимось із рішенням», – розповів Віктор Пецух.

Серед поданих ідей – парк, вірші та пісні, пам’ятники, меморіальний комплекс, симфонічний проект тощо. Як повідомляють в управлінні архітектури ЛМР, зараз триває збір думок та пропозицій мешканців щодо поданих проектів, на основі яких опісля організаційний комітет обере 1, найкращий.

«Будь-що, що робиться в місті, має приносити користь. Скажімо, ідея парку на Білогорщі. Проект простенький – це просто скріншот з Google Maps. Але, тим не менш, за нього голосували, тому що людям хочеться якогось парку, щоб було якесь місце пам’яті, де їм було б приємно проводити час і згадувати, а не, проїжджаючи в маршрутці, просто бачити пам’ятник», – підкреслила заступник директора департаменту розвитку ЛМР Олександра Сладкова.

Нагадаємо, 3 жовтня 2014 року виконавчим комітетом Львівської міської ради було прийнято рішення «Про утворення організаційного комітету із вшанування пам’яті героїв Євромайдану – «Небесної сотні» у м. Львові», метою якого було визначення концепції.

У період із жовтня 2014 року до лютого 2015 року організаційний комітет вирішив провести відкритий конкурс на визначення найкращої концептуальної ідеї вшанування пам’яті героїв у два етапи, а саме:

1) збір ідей на концепцію вшанування пам’яті героїв «Небесної сотні»;

2) оголошення та проведення відкритого конкурсу безпосередньо для об’єкту, який буде визначено після відбору, із розробленням програми та умов конкурсу, а також проведенням громадського обговорення.

25 листопада 2014 року було оголошено про проведення першого етапу конкурсу – збір ідей на концепцію вшанування пам’яті героїв, який тривав до 2 лютого 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: