Екологи закликають громадян утриматись від спалення сухої рослинності

Незважаючи, що сьогодні все ще зима, сонячне проміння упродовж дня все більше прогріває землю. І з настанням тепла на території області вже спостерігається самовільне спалювання сухої рослинності, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Департамент екології та природних ресурсів ОДА вкотре звертається з проханням до мешканців Львівщини не спалювати суху рослинність, адже вогонь знищує комах, маленьких тварин, рослини, мікроорганізми, які утворюють гумус - родючий шар землі. Внаслідок цього значно погіршується якість ґрунту, посилюються процеси ерозії і деградації земель, руйнується екосистема поля.

Випалювання стерні, що повсюдно практикується всупереч законодавству, суттєво впливає на рівень забруднення повітря, а нерідко створює загрозу для людей та може призвести до некерованих пожеж.

Пам'ятаймо, що під час згоряння 1 тонни рослинних залишків у повітря вивільняється більше 9 кг мікрочасток диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали тощо, які осідають у наших легенях.

Нагадуємо також, що спалення сухої рослинності забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

Давайте разом подбаємо про наше майбутнє!

Довідка:

Спалення стерні і залишків сухої рослинності категорично забороняється і тягне за собою адміністративну відповідальність згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 Кримінального кодексу України, в разі спричинення тяжких наслідків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: