Ігор Закус та «Jazz Kolo» представляють у Львівській обласній філармонії нову програму

25 лютого о 19:00 год. проект Ігоря Закуса «Jazz Kolo» представить у Львівській обласній філармонії нову програму «Afro Cuba Kolo». Як зазначає Ігор Закус, це музика, де є багато сонця, вітру та кохання. Сильні, здорові емоції, передані мовою мелодії.

Чудові музиканти в експресивній манері передадуть атмосферу афро-кубинської музики. Серед виконавців концерту, Олександр Телепнєв (труба), Ілля Єресько (клавішні), Ігор Закус (бас), Анатолій Шморгун (барабани), Олександр Івлєв (перкусія).

До програми увійшли джазові стандарти і авторські композиції Іллі Єреська та Ігоря Закуса. Це сучасна імпровізаційна музика, що увібрала в себе різні стилі, напрямки та тенденції джазу.

За словами Ігоря Закуса: «Проект «Jazz Kolo» заснували у 2007 р. я та Юлія Олійник (директор видавництва «Темпора»), а створили ми його для підтримки українського джазу, об'єднання музикантів та розвитку української імпровізаційної музики. До проекту запрошуємо найкращі сили музичної еліти країни, для створення нового, несподіваного, цікавого музичного продукту, який фіксується на аудіо та відео і формує архів української джазової музики. Концертні програми проекту - здебільшого авторська музика, зокрема й моя. Я є продюсером 25-ти релізів, як CD, так і перших в Україні DVD із записами найкращих українських джазових музикантів. "Jazz Kolo", об'єднавши навколо себе найкращих українських музикантів, провело перший сезон (2007 - 2010 рр.) - а це двадцять чудових концертів, - дало гарну колекцію (15 DVD та 16 CD дисків) авторської джазової музики, видало своєрідну антологію (5 CD збірників) українських інструменталістів та зібрало навколо себе велику аудиторію прихильників та любителів інтелектуальної музики. За другий сезон (2013 - 2014 рр.) створили 10 концертних програм у різних жанрах, імпровізаційної музики та 20 музичних телепрограм (Blues Kolo, Swing Kolo, Ballad Kolo та інші). Є домовленість із Львівським телебаченням про трансляцію цих програм. І тішить той факт, що наші телеканали стають уважніші до українських музикантів».

З вересня 2014 року проект «Jazz Kolo» отримав новий статус, концепцію та місце прописки. Завдяки Роману Недзельському (гендиректор палацу «Україна») проект проводить концерти в малому залі палацу «Україна». Цього разу це концертні програми, що кардинально відрізняються щодо музичної ідеї, складу музикантів та спрямованості. Усіх їх записують на аудіо- та відеоносії та монтують у музичні телепрограми.

Як розповів, Ігор Закус під впливом теперішніх подій його музика та проекти стали більш духовні. «В них більше патріотичних почуттів… Справжній музикант висловлює в музиці свій біль і радість, свої переживання. Духовність, мудрість, любов, взаєморозуміння, доброту - ось те, чого нам бракує сьогодні найбільше» – зазначив музикант.

2015 02 25 JazzKolo_new

Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: