Львівщина відзначить 60-річчя від дня народження композитора Ігоря Білозора

Про це йшлося сьогодні, 18 лютого, на оргкомітеті з відзначення 60 -річчя від дня народження композитора під головуванням заступника голови ОДА Юрія Підлісного, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Під час засідання члени оргкомітету погодили низку заходів, які відбуватимуться протягом 2015 року у Львівській області.

Зокрема, у Львівській обласній філармонії заплановано провести музичний проект “Містерія пам'яті Ігоря Білозора” та презентацію фотовистаки “Ігор з нами!” А  на батьківщині композитора, в м. Радехові, відбудуться  заходи за участі керівництва області, діячів культури та мистецтва.

На Львівщині також проведуть  фестиваль-конкурс естрадного вокалу “Від Бога наша пісня”, конкурс співаної поезії “Поетична світлиця” Ігоря Білозора та буде здійснено мистецький проект “Малюємо фарбами музику Ігоря Білозора”.

Також на ТРК “Львів” презентуватимуть фільм та цикл тематичних теле- та радіопередач, присвячених 60-річчю від дня народження Ігора Білозора. Окрім того, на регіональному телебаченні буде започатковане проведення телевізійного фестивалю української сучасної пісні ім. І. Білозора.

Члени оргкомітету погодили  відкриття Музею-квартири композитора на вулиці Фредра у Львові та забезпечити мистецьке вирішення меморіальної таблиці на місці загибелі І. Білозора.

Окрім того, буде здійснено випуск повної збірки нотних матеріалів музики І. Білозора та СD диск з музичними творами, які розповсюдять у навчальних закладах області. ДП “Укрпошта” здійснить випуск та спецпогашення поштової марки і конверта з нагоди дня народження композитора.

Також заплановано видати книгу “Спогади про Ігоря Білозора”, пісенник “Збірник пісень” та перевидати книгу “Світлиця пісень і спогадів” Б. Стельмаха.

Нагадаємо, вчора, під час сесії обласної ради було прийнято рвшення оголосити 2015 рік в області Роком Ігоря Білозора.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: