Садовий оглянув подані проекти із вшанування Небесної сотні (відео)

На концепцію вшанування Небесної сотні подано вже понад 12 ідей. Їхнє представлення та суспільне обговорення триватиме до 20 лютого. Сьогодні до Львівського палацу мистецтв, в якому експонується виставка, побував міський голова Львова Андрій Садовий, який висловив своє бачення суспільно корисного для львів’ян проекту вшанування пам’яті героїв, повідомили у прес-службі ЛМР.

«До 20 лютого місто повинне прийняти рішення щодо ідеї впровадження проекту пам’яті Небесної Сотні. Був відкритий конкурс. Подано більше 12 проектів. Що є позитивом, так це те, що більшість тих проектів насправді мали б бути в той чи інший час реалізовані у Львові, тому що мова йде і про новий парк, і про нове озеро, а хтось хоче збудувати новий монумент, але без прив’язки до місця. Ми ще дамо час до 20 лютого, щоб, можливо, ще хтось, хто має цікаві ідеї, міг подати їх на конкурс. І вже та ідея, яка візьме перше місце, буде впроваджуватись у життя. Безперечно, ми звернемося ще раз до всіх львів’ян, проведемо опитування через соціальні мережі, щоб фіналізувати ідею, яка буде домінуючою», – зазначив міський голова.

Серед поданих ідей – парк, вірші та пісні, пам’ятники, меморіальний комплекс, симфонічний проект тощо. Як повідомляють в управлінні архітектури ЛМР, зараз триває збір думок та пропозицій мешканців щодо поданих проектів, на основі яких опісля організаційний комітет обере 1, найкращий.

«Думки дуже цікаві. Надзвичайно приємно, що навіть є ідея Віри Савченко – рідної сестри Надії Савченко, яка зараз знаходиться в ув’язненні в Росії. Власне, її ідея полягає в тому, щоб збудувати мостик над вул. Кривоноса, який би насправді мав корисну функцію – і навіть у плані подальшої пішохідної доступності на Високий Замок, зокрема – для людей з особливими потребами, які хотіли б заїхати на Високий Замок. Безперечно, громадськість міста Львова буде приймати рішення, яка ідея найбільш гідна. Коли його буде прийнято, тоді ми оперативно приступимо до реалізації, щоб, можливо, навіть в рамках цього року проект з найбільшою кількістю голосів був реалізований.

Окрім того, місту потрібні озеро, парк. Хороша ідея щодо пісні «Плине кача», бо це вже як один із символів нашої боротьби. Вона настільки сильна, завжди сльози на очі виступають, що коли ти її слухаєш. Хтось пропонує зробити великий концерт-реквієм. Хтось пропонує вшанувати пам'ять новими віршами. Тобто, ідей дуже багато. Але як міського голову мене, безперечно, цікавить, щоб ці люди, які зараз на небі і дивляться на нас, бачили, що є певна практична користь з того проекту, який буде втілено в життя, що вшанувати їхню пам'ять. Скажімо, ідея – щоб люди на візочку могли через мостик проїхати. А скільки сьогодні наших хлопців повертається з війни і будуть потребувати нашої допомоги? І ми повинні ще і ще працювати, щоб місто було доступним для людей з особливими потребами», – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 3 жовтня 2014 року виконавчим комітетом Львівської міської ради було прийнято рішення «Про утворення організаційного комітету із вшанування пам’яті героїв Євромайдану – «Небесної сотні» у м. Львові», метою якого було визначення концепції.

У період із жовтня 2014 року до лютого 2015 року організаційний комітет вирішив провести відкритий конкурс на визначення найкращої концептуальної ідеї вшанування пам’яті героїв у два етапи, а саме:

1) збір ідей на концепцію вшанування пам’яті героїв «Небесної сотні»;

2) оголошення та проведення відкритого конкурсу безпосередньо для об’єкту, який буде визначено після відбору, із розробленням програми та умов конкурсу, а також проведенням громадського обговорення.

25 листопада 2014 року було оголошено про проведення першого етапу конкурсу – збір ідей на концепцію вшанування пам’яті героїв, який тривав до 2 лютого 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: