Цьогоріч в економіку Львівщини прогнозують залучити 90 млн доларів іноземних інвестицій

17 лютого на сесії обласної ради затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2015 рік, повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Василя Лозинського, основні заходи, завдання та показники, визначені в Програмі на 2015 рік, спрямовані на забезпечення активізації економічної діяльності, сприяння підвищенню рівня життя населення завдяки розв’язанню існуючих проблем, використання внутрішніх та зовнішніх можливостей області та її територій.

“Зокрема, у 2015 році Програмою передбачено у сфері реального виробництва зростання обсягів промислового виробництва на 2,0% порівняно до досягнутих показників попереднього року; приріст виробництва валової сільськогосподарської продукції на 0,4%; приріст обсягів будівельних робіт на 2% від рівня 2014 року”, - зазначив В.Лозинський.

Він додав, що у поточному році прогнозується залучити 90 млн. дол. США іноземних інвестицій; збільшити експорт товарів майже на 12%; імпорт - на 2,1%; збільшити обсягу обороту роздрібної торгівлі на одну особу на 10,5% і довести його до 19,6 тис. гривень.

“У сфері соціального та гуманітарного розвитку передбачене підвищення доходів в розрахунку на душу населення на 9%; зростання середньої заробітної плати на 5,5% і доведення її до 3089 гривень; забезпечення роботою 26 тис. осіб з числа зареєстрованих безробітних; збільшення закладів загальної практики – сімейної медицини більше, ніж на 15 одиниць та збільшення показника охоплення дітей дошкільною освітою до 52%”, - підсумував В.Лозинський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: