У Великих Мостах зустріли прикордонників,​ які повернулися з зони АТО

«Галицькі леви» повернулися із зони проведення АТО. Кінологічний навчальний центр оперативно-бойової прикордонної комендатури «Великі Мости» урочисто вітав своїх військових, які в період з вересня 2014 року по лютий 2015 року виконували бойові завдання в зоні розмежування з тимчасово окупованою територією України в Донецькій області, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Під час проведення антитерористичних заходів львівські прикордонники виконують спеціальні завдання щодо пошуку та знищення диверсійно-розвідувальних груп або антидержавних незаконно утворених озброєних формувань, відбиття, у взаємодії з підрозділами Збройних Сил України та Національної Гвардії України вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави, участі у виконанні завдань територіальної оборони, перевірки транспортних засобів та пасажирів на контрольних постах «в’їзду-виїзду» з окупованих територій.

На урочистому мітингу перед прикордонниками виступив заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук. Він привітав вояків із поверненням додому та наголосив на тому, що депутати облради 17 лютого підтримали програму сприяння матеріально-технічного забезпечення окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області, на 2015 рік у розмірі 8 млн. 897 тис. грн.
Відповідно, серед 17 військових частин, засобами зв'язку та електростанціями будуть забезпечені і прикордонники.

Не могли не похвалитися військові своїми підопічними. Присутнім продемонстрували навички службових собак. Чотирилапі шукали вибухівку, наркотичні речовини, гранати і навіть міни. Проводили затримання злочинців і конвоювання затриманих. Також керівництво Кінологічного навчального центру запросило присутніх відвідати виставку, присвячену воїнам-афганцям та бойовим розрахункам центру, які перебували у зоні проведення АТО.

До слова, на сьогодні, в зоні проведення АТО знаходяться ще дві оперативні бойові прикордонні комендатури Західного регіонального управління: «Львів» та «Мостиська», заміна яких буде відбуватися відповідно до затвердженого графіку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: