21 лютого відзначатиметься День рідної мови

21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови, що було проголошено на Генеральній конференції ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. ЮНЕСКО виступило за зближення культур і їх активну взаємодію, зокрема, в мовних питаннях, оскільки саме мови вважаються важливим інструментом розвитку духовної спадщини планети.

Відтак управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації запрошує взяти участь в обласній акції до Дня рідної мови під лейтмотивом "У рідній мові - сила народу". Метою заходу є закликати молодь Львівщини розвивати й спілкуватися українською мовою, привернути увагу до проблем мовної культури українців.

Звертаємося до представників молодіжних організацій та молодіжних лідерів - збери молодь свого міста, селища чи села, обери мотивуючий заклик з творчих доробків українських авторів, зроби фото-послання та надішли його до 22 лютого 2015 року на електронну пошту в управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації [email protected]

Підсумки акції будуть висвітлені у соцмережах та засобах масової інформації Львівщини.

Гордімося своїм мовним надбанням і розвиваймо їх, адже «...нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову» (з роману Ліни Костенко "Записки українського самашедшого").

Копия 20150213_165751

Ірина Капраль, управління молоді та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: