У Львові проведуть аукціон продажу творів мистецтва

У суботу, 21 лютого, з 14:00 до 18:00 год. в приміщенні Музею етнографії та художнього промислу (проспект Свободи, 15) буде проведено благодійний аукціон продажу творів мистецтва для закупівлі реабілітаційного обладнання у військово-медичний клінічний центр Західного регіону, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Організатор благодійного аукціону: Громадська організація Львівський клуб «Зонта Клуб Львів» ZONTA CLUB LVIV спільно з Художньою Арт-галереєю «Максим». Твори мистецтва нам безкоштовно надали відомі художники України та Ізраїлю. Просимо долучитись до акції та допомогти пораненим хлопцям повернути здатність повноцінно рухатись», - зазначають організатори.

«Зонта клуб» бореться за рівноправність жінок, але ми розуміємо, що в нашій ситуації, коли є насильство над нашим народом, над державою, в цей час, коли чоловіки потребують нашої допомоги та підтримки, ми готові віддати їм всю свою любов, підтримку та можливості», - зазначила Ольга Сидоренко, член правління європейського відділення Міжнародної громадської організації «Zonta.

«Дуже приємно, що ці автори, які співпрацюють з нашою галереєю та нашими художніми пленерами, дуже позитивно віднеслись до такої акції. Дуже багато охочих було. Гуманність та людяність наших художників дуже велика, усі переживають про подальшу долю України. Всі ми робимо дуже важливу справу», - зазначила Оксана Арєфьєва, керівник художньої галереї «Максим», почесний член спілки художників України.

«Сподіваюсь, що така благочинна спрямованість цього аукціону, яка є дуже добре зорганізована, дасть нам можливість закупити ті речі, які були задумані. Аукціон буде проходити на рівні, коли немає недостойних лотів, все, що буде купуватись - буде достойне мистецької уваги», - додала Олена Кіс-Федорук, мистецтвознавець.

Всі виручені кошти з аукціону будуть спрямовані на придбання вкрай необхідного реабілітаційного обладнання у військовий госпіталь, розташований у м. Львові, вул. Чехова, а саме: вертикалізатор ортопедичний EasyStand Glider вартість якого становить близько 14 тисяч доларів, а також ортопедична насадка для зап’ястка W2 CPM.

«Відділення займається реабілітацією пацієнтів після найважчих уражень нервової системи - це паралізовані молоді хлопці, які мають ушкодження головного чи спинного мозку, які, коли потрапляють до нас, не знають як жити далі. Наша функція полягає у тому, щоб відновити максимально неврологічний дефіцит і якщо це на даному етапі не вдається - адаптувати пацієнта до життя із дефектами нервової системи. В нас є хороші фахівці, розумні реабілітологи, в нас є приміщення та зали, але, на жаль, немає того обладнання, з яким ми б могли працювати та повноцінно виконувати свою функцію. Дякуючи таким благодійним організаціям та людям, які готові віддати свої твори, з’являється можливість закупити вертиклізатор, який, напевно, ми б своїми силами купити не змогли. Цей апарат дасть змогу пацієнтам з найбільшими ураженнями нервової системи - це ушкодження спинного мозку, вставати вертикально і навіть самостійно, якщо збережена функція хоча б однієї руки, виходити в коридор та на вулицю. Для людини, котра прикута до ліжка, такий психостимулюючий фактор є дуже важливим. Це обладнання буде працювати не рік і не два, і допоможе багатьом людям, молодим воїнам, які втратили своє здоров’я. завдяки цьому апарату ми зможемо повертати їх до повноцінного життя», - розповів Ростислав Данилков, завідувач відділу відновлювального лікування військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

«Коли почалась війна, питання реабілітації були лише в приватних структурах і в структурах, які займались реабілітацією травматологічних пацієнтів, але ніхто глибоко не займався реабілітацією неврологічних хворих. На сьогоднішній день, дякуючи тому, що в нас є таке відділення, ми займаємось реабілітацією хворих з найважчими ураженнями нервової системи.

На сьогодні зі всіх військових госпіталів України хворих зі спинальними травмами намагаються скеровувати до нас, і ми досить успішно з цим справляємось», - додав Ростислав Данилков.

Захід буде проведено за підтримки: Львівської міської ради, Країни вин, мережі ресторанів A la minute, Фотогалереї Василя Пилип’юка, Багетної майстерні ПП «Кіт О.Я.», ТзОВ «Ера-Аудит», Спілки «Клуб українських митців», Львівська обласна організація Національної спілки художників України та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: