89 фахівців-психотерапевтів на Львівщині допомагають потерпілим в зоні АТО та їх сім’ям

Cтаном на сьогодні у Львівській області функціонують 28 психолого-психотерапевтичні та психолого-психіатричні мобільні бригади для допомоги потерпілим в зоні АТО та їх сім’ям. До роботи залучено 89 фахівців із психотерапевтичною освітою, - про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА.

Кількість людей, що пройшли обстеження та є учасниками психологічних груп, досягає 4000 осіб. Фахову психологічну та психотерапевтичну допомогу отримали більше 1000 осіб (бійці, які повернулись із зони АТО у тимчасові відпустки, їх родини, учасники Революції Гідності).

Волонтери Української спілки психотерапевтів, які задіяні в наданні психотерапевтичної допомоги та працюють в ЛПЗ області мають певний вишкіл та використовують міжнародні стандарти. Кваліфікація їх роботи контролюється спеціальною комісією УСП. Більше 15 осіб з них мають єдині для країн Європи сертифікати.

Психологи фахово надають консультативні та експериментально-психологічні обстеження військовослужбовцям у госпіталях інвалідів війни ім. Ю. Липи та Військово – медичному клінічному центрі Західного регіону на запити військових комісаріатів та медиків госпіталів.

Підготовка  фахівців для надання фахової допомоги є надзвичайно вагомим внеском у профілактику психічного здоров’я. Слід при цьому врахувати, що Львівщина є одним із провідних реабілітаційних центрів України для учасників АТО, а психологічно-психотерапевтична служба є невід’ємним компонентом реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: