На Львівщині розпочато 40 кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову за мобілізацією

Такі дані озвучені сьогодні у прокуратурі Львівської області під час координаційної наради керівників правоохоронних органів, із запрошенням керівництва ЛОДА, військових комісарів, щодо стану виконання на Львівщині Указу Президента України “Про часткову мобілізацію” від 14.01.2015, затвердженого Законом України №113-VIII від 15.01.2015 р.

Учасниками наради проаналізовано всі аспекти скоординованої роботи уповноважених органів, спрямованої на підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України. Зокрема, відзначено, що на цей час між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, міськрайвідділами міліції та військовими комісаріатами налагоджено відповідний обмін інформацією, який сприяє своєчасному оповіщенню і прибуттю громадян, що призиваються на військову службу, а також вирішенню інших потреб Збройних Сил України - поставок техніки на збірні пункти, військові частини, тимчасового виділення будівель, земельних ділянок.

Водночас, у ході наради учасниками зосереджено увагу на проблемних питаннях, які потребують невідкладного реагування, а саме - уточнення даних щодо прописки та місця проживання громадян, їх сімейного стану. Крім цього, активізації потребує робота із попередження, виявлення та припинення корупційних діянь під час призову громадян на строкову військову службу.

Зважаючи на ситуацію у державі, також слід вжити додаткових заходів із встановлення місцезнаходження осіб, які ухиляються від військової служби або підозрюються у дезертирстві, їх розшуку та притягнення до кримінальної відповідальності.

За наслідками координаційної наради учасниками прийнято низку рішень та визначено завдання, виконання яких дасть змогу вирішити зазначені проблеми для безумовного виконання законодавства про часткову мобілізацію на теренах Львівщини.

Прес-служба прокуратури Львівської області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: