На Сихові стартує проект духовного відродження молоді

Працівниками відділу соціальної роботи Сихівського району Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно із священнослужителями церкви Різдва Пресвятої Богородиці ініційовано проведення низки дискусій у школах Сихівського району м. Львова з проблематики суїцидальних нахилів серед підлітків - «Як не втратити життєвих орієнтирів – екскурс до самостійного життя». Стартує проект у форматі зустрічей-дискусій 24 лютого. До участі запрошено працівників районного управління освіти Сихівського району м. Львова, повідомили у прес-службі ЛМР.

У рамках заходу відбудеться зустріч учнівської молоді із психологами відділу соціальної роботи Сихівського району ЛМЦСССДМ та духовними наставниками, а також планується проведення експрес-анкетування щодо психологічного стану підлітків. Метою даного заходу є не лише навчити молодих людей досягати та зберігати внутрішньо особистісну гармонію, але й обговорити проблеми, які турбують підлітків та шляхи їх подолання.

Цільова аудиторія зустрічей-дискусій – учнівська молодь віком 13-14 років.

«Ми живемо у складному світі. Підлітки, як і дорослі, зіштовхуються з безліччю стресових ситуацій, а управління стресом — це мистецтво, якого треба вчитися. Навіть ті дорослі, які не мають проблем зі здоров'ям, неодноразово переживають труднощі на фізичному, соціальному, розумовому та психологічному рівнях. Тому метою даних зустрічей із учнівською молоддю є привернення уваги громадськості до питання суїцидальних намірів, максимальне унеможливлення трагічних випадків та надання життєвих орієнтирів. Адже життя – це Дар Божий, який дається людині лише один раз. І як сказав відомий американський письменник Вільям Фолкнер, життя - це далеко не яке-небудь майно, яке потрібно від когось захищати, але це великий Дар, який потрібно обов’язково розділити з близькими тобі людьми», - зазначає Олена Курінна-Черень, фахівець із соціальної роботи 2-ї категорії відділу соціальної роботи Сихівського району Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: