У Дрогобичі чиновнику ОДА пригрозили судом за запізнення на звіт РДА

Учора, 19 лютого, у Дрогобичі на годину перенесли звіт райдержадміністрації через те, що не зміг вчасно прибути заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний.

 Але й цього відтермінування виявилось замало – обласний чиновник прибув, коли перший заступник голови РДА, який виконує обов’язки очільника району, завершував доповідь.

Юрій Підлісний перепросив людей за запізнення і повідомив, що не міг швидше прибути, бо брав участь у заходах із вшанування Небесної сотні. Але таке пояснення не усіх задовольнило. Депутат районної ради, голова Всеукраїнського бойківського етнологічного товариства Любомир Сікора запропонував підготувати на Юрія Підлісного подання до суду «за приниження гідності людей і завдання збитків», пише ЗІК.

Громадський активіст також зауважив, що більше року в районі нема голови райдержадміністрації і запитав у обласного посадовця: хто в цьому зацікавлений і що цим переслідують? «Дрогобиччина завжди розглядається як «резервація з колоніальним статусом», де мають бути  при владі чужинці, – сказав Л. Сікора. – Але тепер цього тут не сприймуть, бо партійне покоління змінилося на демократично-національне».

Спеціаліст управління праці і соціального захисту населення РДА Богдан Гринчишин наголосив на необхідності створювати в державі сприятливий економічний клімат, що сприятиме створенню робочих місць. Нагадав, що, незважаючи на те, що рівно рік тому відбулася поворотна подія в українській історії, в районі деякі одіозні особи і далі перебувають на своїх посадах.

Богдан Гринчишин запитував скільки з нашого краю було споряджено та відправлено тітушок на Антимайдан з наказу Сала та Сторчила. Скільки було зроблено доносів на активістів Майдану під виглядом інформації у прокуратуру та міліцію. Чому на керівні посади пропихаються колишні регіонали та есдеки? Після цих запитань в залі запанувала гробова тиша. Пан Гринчишин так коротко підбив підсумок свого виступу щодо стану справ у районі: «Гробова стабільність = застій».

Депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний привернув увагу до проблеми неосвоєння коштів. А це стосується як ремонту доріг, так і придбання сміттєвоза в Меденичах. Різко розкритикував обласний депутат факт підняття деякими сільськими радами до найвищої планки податку на нерухомість. «Ви ж вбиваєте бізнес, який і так ледь животіє. Не можна забирати останнє!», – апелював до сумління сільських голів обласний депутат.

Михайло Задорожний розповів, що цього року кошти на дороги область не розпилюватиме, а ремонтуватиме стратегічно важливі шляхи. У 2015 році мали би остаточно завершити дорогу в напрямку Довголуки, а в наступному році візьмуться за дорогу на Комарно. А ось сільські (комунальні) дороги селам доведеться ремонтувати самим, для цього потрібно віднаходити кошти.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний у своєму виступі наголосив, що цей рік є непростим з огляду на процеси, що відбуваються в державі. Певні непорозуміння та складнощі на місцях пов’язані з новими принципами формування бюджету. Основними завданнями в плані економічного розвитку регіону він назвав створення робочих місць та підтримку не просто виробника сільськогосподарської сировини, а саме – розвиток переробної галузі. Серед пріоритетів керівництва облдержадміністрації – ремонт доріг, особливо, другорядних, які перебувають в жахливому стані. «При цьому, – зауважив заступник голови облдержадміністрації,– необхідно подбати, щоб кошти, які будуть виділені, освоїти вчасно і ефективно». Представник обласної влади зупинився також на необхідності оптимізації в галузі освіти.

В обговоренні взяли участь депутати районної ради, сільські голови, громадські активісти. Запитання стосувалися децентралізації влади, порушень у сфері пасажирських перевезень, зростанні вартості пального, надання статусу національного заповіднику «Нагуєвичі», оптимізації навчальних закладів, завершення капітального ремонту приміщення в Солонську, яке планувалося під ДБСТ та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: