Над могилами Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі підняли Державний прапор України (фоторепортаж)

„Герої Небесної Сотні сміливо і впевнено йшли вперед, на кулі, вказуючи українському народові дорогу світла, заради перемоги. Загинувши, наші Герої Небесної Сотні залишили нам обов’язок – не розчаруватися, вистояти та перемогти. Я вірю, що ми це зробимо”.

На цьому наголосив голова Львівської обласної ради Петро Колодій у своєму виступі на вшануваннях Героїв Небесної Сотні 22 лютого на Личаківському кладовищі у Львові, повідомила прес-служба ЛОР.

Петро Колодій нагадав про ті події, коли український народ вийшов на вулиці – за європейський вибір України. Голова обласної ради відзначив: „Першими на вулиці вийшли студенти, які розпочали новітню історію України. Хто б міг подумати, що тоді, рік тому, у лютому, розпочнуться криваві сторінки історії України. Хтось хотів поставити на коліна українців, але саме Герої Небесної Сотні показали, що українців залякати неможливо, що українців не можна поставити на коліна”.

Сьогодні, 22 лютого, до могил Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань Личаківського кладовища у Львові прийшли родичі загиблих, представники влади області та міста, духовенства та громади Львова, аби вклонитися пам’яті Героїв.

Також над могилами Героїв Небесної Сотні підняли Державний прапор України. До підніжжя могил Героїв поклали квіти, запалили лампадки, а представники духовенства відслужили екуменічну панахиду.

Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6210_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6211_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6215_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6238_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6243_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6247_a-2 copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6251_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6254_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6259_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6260_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6265_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6278_a copy Nebesna_sotnia_richnytsia_KOV_6282_a copy

Фото прес-служби ЛМР

Як зазначив під час виступу заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний, 18-20 лютого минулого року Майдан і вулиця Інститутська стали перехрестям геополітичних інтересів. «Росія вже віддавна прагнула повернути собі статус другого полюсу впливу в світі. І на шляху цих імперських побажань стали хлопці з дерев’яними щитами. Цей дерев’яний щит зупинив ядерну державу», - підкреслив  Ю. Підлісний, повідомила прес-служба ОДА.

«Україна Росії потрібна, бо тут є ресурс, тому що вона вкрала в нас історію, бо Україна – це вихід далі. І саме ці хлопці зупинили її. Тут ми вшановуємо Небесну сотню, яка, на жаль, на сході України вже переросла в  Небесний легіон. Змінена Україна – це перекреслені геополітичні амбіції агресора. Ці хлопці показали нам приклад, куди потрібно прямувати і що зміна можлива лише тоді, коли ти жертвуєш собою», - додав він.

На завершення заступник голови ОДА сказав, щоб ми завжди були вдячні тим,  хто став на захист України.

DSC_8553 DSC_8556 DSC_8558

Фото Ігоря СЕНКАЛЬСЬКОГО, прес-служба ЛОДА

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: