Перемога над ворогом залежить від кожного з нас, - Синютка (фоторепортаж, відео)

Україна сьогодні може дати збройну відсіч супротивнику. Але виграти в цій війні нам вдасться, лише опанувавши інформаційний простір. На цьому сьогодні наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка під час Форуму громадськості «Україна в умовах неоголошеної війни з Росією».

«Дуже важливо, що такий форум відбувається у Львові, і ми говоримо про інформаційну безпеку України. Я переконаний, що сьогоднішнє обговорення стане добрим стимулом для плідної дискусії і реалізації на практиці українського інформаційного простору», - зазначив керівник ОДА.

Очільник Львівщини звернув увагу, що перемога над ворогом залежить від кожного з нас. «Кожен українець на своєму місці повинен зробити все від себе залежне. Адже, коли у нас всіх з’явиться віра і воля до перемоги, і ми разом об’єднаємось та відкинемо усі протиріччя – лише тоді настане мир», - сказав він.

вакарчук 2 вакарчук синютка 2

Участь у форумі також взяв Міністр інформаційної політики України Юрій Стець, який розповів про інформаційну безпеку в умовах війни. Зокрема, він наголосив, що збройного протистояння, яке відбувається на сході нашої держави, вдалось би уникнути, маючи єдину концепцію інформаційної безпеки.

Юрій Стець також поінформував присутніх про першочергові завдання міністерства. Серед них власне розробка Концепції інформаційної безпеки держави, контрпропаганда інформаційній війні, яку проти нас веде Росія, та формування інформаційної політики щодо впровадження реформ.

Зазначимо, що серед доповідачів форуму були також член Національної спілки письменників України Михайло Васильович Косів та професор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук. У своїх виступах вони висвітлили проблемні питання культури як засобу захисту України від російської агресії та національної ідентифікації українців в умовах війни.

DSC_8419 DSC_8430 DSC_8434 DSC_8447Фото Ігоря Сенкальського, прес-служба ЛОДА, ІВ Дивись. Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: