Львівську ОДА пікетували афганці і чорнобильці (відео)

Сьогодні, 24 лютого, афганці і чорнобильці пікетували Львівську ОДА через зняття пільг, оподаткування пенсій та недостатньої грошової допомоги. Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Як розповіла голова чорнобильського фонду Валентина Боронок, «ця акція протесту стосується порушення антиконституційних дій уряду України 28 грудня 2014 року, чорнобильці обурені, що в час, коли стрімко зростають ціни, їх позбавляють законних пільг».

«Є чітко прописані положення, де говориться про те, що будь-яка дія, яка зменшує пільгу заборонена законодавством. Тобто, пільги можуть лише підвищувати, а не знижувати», – зазначив член правління Львівської обласної організації «Української спілки ветеранів Афганістану» Михайло Магеровський.

Під час пікету до учасників акції звернувся заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний, і заявив, що вимоги афганців та чорнобильців розглянуть за круглим столом 26 лютого. Також він запросив представників пікету на зустріч з депутатами Верховної Ради, які представляють Львівщину, що відбудеться сьогодні.

Представники чорнобильців і афганців склали резолюцію, яка фіксує рішення про заборону у змінах законів «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» і «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що були прийняті 28 грудня 2014 року Верховною Радою України.

Як афганці та чорнобильці пікетували Львівську ОДА – дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: