Медики на понад 95% оцінюють порятунок поранених у госпіталі (відео)

Найбільший відсоток смертності військовослужбовців припадає на поле бою, де не завжди може бути надана своєчасна медична допомога, або де боєць отримує рани, несуміжні з життям.

Найбільший відсоток смертності  військовослужбовців припадає на поле бою, де не завжди може бути надана своєчасна медична допомога, або де боєць отримує рани, несуміжні з життям.
Про це сьогодні, 24 лютого, під час відеомісту між Львовом і Донецьком (включення з Краматорська) на тему: «Медична допомога учасникам АТО на фронті і в тилу: ургентні проблеми» повідомив начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону, сказав полковник медичної служби Іван Гайда.

- Що стосується допомоги в госпіталях, то тут ймовірність повернення до життя пацієнта – більше 95%, - каже він.

За його словами, лікар не повинен перебувати на передовій. Робота лікаря – працювати в госпіталях.

- Лікар повинен знаходитися на певній відстані від передової і бути готовим надати всім першу лікарську допомогу. Тому що є у нас легкі поранення, йому достатньо надати першу допомогу і цього достатньо, - каже Іван Гайда.

Першу допомогу бійцеві, інколи під кулями, надає або фельдшер, або він сам собі, або його товариш.

А уже кваліфіковану допомогу надають лікарі в госпіталях та лікарнях в безпечних умовах.

Як повідомив його колега з Краматорська, начальник медичної служби об’єднаного управління сил АТО Нацгвардії України Андрій Коробкін, за весь цей час на блокпостах від прямого попадання ворожої артилерії загинуло всього 4 особи. Всім іншим оперативно надавали допомогу.

- На сьогодні силами Нацгвардії в секторі С сформовано 10 штатних мобільних медичних бригад, привідряджені 4 мобільні медичні бригади батальйону імені Кульчицького та приєднана окрема медична рота Нацгвардї в складі 8 мобільних бригад в Артеміську. Створено мобільний госпіталь на 30 ліжок для поранених, перед тим, як їх будуть відправляти в тил, - відрапортував Андрій Коробкін.

За його словами, на відміну від збройних сил, Нацгвардія має 4 броньованих БММ, які працюють в секторах С та М.

- Базова лікарня – Артемівська ЦРЛ. Сюди, в першу чергу, привозять поранених. Там надається базова кваліфікована допомога. Далі поранених евакуйовують в інші лікарні. В зоні АТО розгонуто три мобільні військові госпіталі. Також підсилено ряд цивільних лікарень, які розташованіна шляху евакуації, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: