На Львівщині розслідуюють справи проти лікарів військкомату, - прокуратура

Триває досудове розслідування за фактом перешкоджання членами військово-лікарської комісії законній діяльності Збройних Сил України. Про це Дивись.Інфо повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

«За процесуального керівництва прокуратури міста Львова триває досудове розслідування за ч. 1 ст.114-1 ККУ за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період членами військово-лікарської комісії під час прийняття рішень про тимчасову непридатність військовозобов’язаних до служби», – інформує прес-служба прокуратури.

Як пояснюють у повідомленні, це провадження відкрили на підставі інформації Личаківсько – Шевченківсько – Залізничного об’єднаного військового комісаріату, які виявили численні випадки, коли медики визнавали тимчасово непридатними до служби у ЗСУ мобілізованих громадян, однак далі не вживали заходів до повторного їх скерування на проходження комісії.

Окрім цього, прокуратура Жовківського району Львівської області внесла відомості до ЄРДР про вчинення працівниками військово-лікарської комісії аналогічного правопорушення за ч.1 ст.114-1 ККУ. З’ясовано, що останніми визнано придатними до військової служби лише 29 % осіб від загальної кількості осіб, які підлягають призову за мобілізацією.

Проводять необхідні першочергові слідчі дії. Хід досудового розслідування перебуває на контролі органів прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: