На Львівщині запрацювали 23 пункти, де можна виготовити біометричний паспорт

На Львівщині тепер працюють 23 автоматизованих робочих місця, де можна здати документи для виготовлення закордонних паспортів з безконтактним електронним носієм. Про це сьогодні, 24 лютого, на прес-конференції заявила речник обласного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Світлана Хитрова, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Так, у Львові здати документи на паспорти можна за такими адресами: вул.Руданського,3, Головне управління ГУ ДМС України у Львівській області; вул.Чайковського,17, Галицький РВ ГУ ДМС України у Львівській області; вул.Зелена,20, Личаківський РВ ГУ ДМС України у Львівській області; вул.Зелена,150, Сихівський РВ ДМС України у Львівській області; вул.Ярослава Мудрого,12а, Залізничний РВ ГУ ДМС України у Львівській області; вул.Донецька,3, Шевченківський РВ ГУ ДМС у Львівській області; вул.Залізнична,16 Відділ централізованого оформлення паспортних документів №3 (3 робочих місця); вул.Богдана Хмельницького,212, «Паспортний сервіс» ДП «Документ» (2 робочих місця).

У Львівській області документи приймають у 10 районних міграційних службах: Бродівському районному секторі; Дрогобицькому міському відділі; Золочівському районному секторі; Мостиському районному відділі; Миколаївському районному секторі; Пустомитівському районному секторі; Радехівському районному секторі; Сокальському районному секторі; Старосамбірському районному секторі; Яворівському районному відділі.

«Сказати, що є великий попит на біометричні паспорти, напевно, було б неправильно. Люди усвідомили, що актуальність цих паспортів нині не є настільки високою, вона зросте, якщо введуть безвізовий режим…», – пояснила Світлана Хитрова.

Водночас вона додала, якщо все-таки обирати між виготовленням звичайного і біометричного, то краще робити останній. «Він має значно більше переваг і є дорожчим від паспорта, який без безконтактного електронного носія, лише на 57 грн», – зауважила Світлана Хитрова.

За її словами, біометричний паспорт має такі «плюси»: високий ступінь захисту документа; пришвидшення процедури та уникнення упередженості при проходженні паспортного контролю на кордоні; можливість швидкого відновлення документу у разі втрати чи пошкодження паспорту; за умови підписання безвізового режиму з ЄС, відсутність потреби проставляти візи для відвідувачів країн ЄС.

Додамо, що з 1 січня 2013 року паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна виготовити не залежно від місця реєстрації у будь-якому міграційному підрозділі України, що надає таку послугу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: