Що може "реанімувати" податкову сферу, - думка експерта

Експерт "Реанімаційного пакету реформ" з податкових питань, віце-президент Українського союзу промисловців Юлія Дроговоз розповіла під час круглого столу в Львові про те, які зміни необхідно впроваджувати в податковій сфері.

Про це повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

"Насамперед, - каже вона, - треба скасувати всі ті зміни, які набули чинності з 1 січня. Варто змінити систему електронного адміністрування. Так, є пропозиція змінити податкову накладну за європейським зразком, зводячи все в один документ".

Водночас експерт додала: "Розуміємо, що починати треба з податкової служби. Деякі речі, необхідно зробити більш відкритими, встановити відповідальність для посадових осіб, зокрема, за махінації – кримінальну…Є пропозиція відкрити списки підприємств, котрі мають податкові борги, котрі неправомірно відшкодували ПДВ... Всі ці речі мають бути прозорими, але без реформування самої служби це неможливо".

За словами Юлії Дроговоз, також треба реформувати податок на прибуток. "У тому вигляді, яким він є нині, його неможливо прийняти. І хоча підприємці говорять, мовляв, нехай це почекає, але насправді перевірки 2015 року будуть дуже проблематичними – матимемо багато розбіжностей", - пояснила вона.

Окрім цього, експерт пропонує знизити навантаження на фонд оплати праці. "Розглядаємо варіант об’єднання  єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, й зниження загального навантаження на фонд…", - каже Юлія Дроговоз.

Також потребує реформування спрощена система оподаткування. "Разом з експертами та підприємцями ми таки повинні дійти якогось консенсусу. Надто багато пропозицій, які нам потрібно звести в єдине", - пояснила експерт.

І резюмувала: "Нині зіштовхуємося із тим, що блокують пропозиції, які мають призвести до зниження фіскального тиску та податкового навантаження на бізнес. Тому, без реформи в цілому судової системи та державної служби ми взагалі нікуди не зрушимося".

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: