У Львові відкриють реабілітаційне відділення для травмованих солдат

Цього року в Львові стартує робота із створення відділення реабілітації, де зможуть відновлюватися поранені бійці. Про це сьогодні, 25 лютого, журналістам повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає кореспондент Дивись.Інфо.

Як розповів Володимир Зуб, ще 2009 року для цього відділення передбачили приміщення в Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Тоді ж, за його словами, зробили проект для створення цього відділення.

«На жаль, зважаючи на економічні та фінансові кризи, нам не вдалося приступити до його реалізації», – наголосив Володимир Зуб. Він додав, що нині це питання є дуже важливим, адже багато воїнів, які повернулися із АТО, потребують реабілітації.

«Цього року ми нарешті починаємо роботу над створенням цього відділення», – зауважив начальник управління охорони здоров'я ЛМР.

За словами Володимира Зуба, нині треба робити повторну експертизу проекту. Так, вартість ремонтних робіт станом на 2009 рік становила 1,9 млн грн, нині ремонт обійдеться у 6 млн грн, ще 4 млн грн знадобиться для закупки обладнання.

«Кількість постраждалих вояків, які отримали вибухові, вогнепальні травми та поранення кінцівок, з кожним днем більшає. Наразі вони перебувають в компетенції військової медицини, але, коли їх демобілізують, то ними займатиметься цивільна медицина. Тому, за цей час ми повинні швидко підготуватися, щоби надати бійцям допомогу і вчити їх жити в нових умовах», – пояснив начальник управління. Водночас Володимир Зуб додав, що також у відділенні зможуть реабілітуватися й інші пацієнти, зокрема, особи, які перенесли інсульт чи травмувалися в ДТП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: