Водопостачання Дрогобича, Трускавця і Стебника відновлять завтра вранці

24 лютого увечері у Львівській облдержадміністрації відбулася нарада під головуванням заступника голови ОДА Ірини Гримак, на якій розглядалось питання щодо відновлення водопостачання Дрогобича, Трускавця, Стебника і Дрогобицького району.

За словами народного депутата України Богдана Матківського, який взяв участь у нараді, «Львівобленерго» пішло на поступки і вже сьогодні ввечері відновить електроживлення об’єктів КП «Дрогобичводоканал», що дасть змогу вже через 8 годин подати воду до помешкань мешканців міст.

«Разом  з тим, проблема боргу Трускавецького водоканалу перед КП «Дрогобичводоканал», що спричинило його неспроможність розрахуватись за використану електроенергію із ПАТ «Львівобленерго», залишається відкритою, - каже Б.Матківський.  - Її вирішуватимуть під час перемовин між владою і керівництвом водоканалів Дрогобича і Трускавця із залученням Львівської ОДА. Поставлено завдання, щоб ця проблема обов’язково була вирішена. Дуже надіємось, що це відбудеться найближчим часом, щоб наступного місяця знову не виникло це питання і ПАТ «Львівобленерго» у чергове вдався до знеструмлення об’єктів водопостачання».

Богдан Матківський наголосив, що особисто контролюватиме це питання до його повного вирішення.

Нагадаємо, що учора, 23 лютого, о 13:05 год. ПАТ «Львівобленерго» припинив подачу електроенергії на низку об’єктів КП «Дрогобичводоканал», в тому числі і на водозабір «Гірне». Протягом двох наступних годин постачання води відбувалося з резервуарів, але станом на 16:00 год. воно остаточно припинилося. Без води залишилося приблизно 70% споживачів послуг КП «Дрогобичводоканал» — мешканці міст Дрогобича, Стебника та Трускавця, деяких сіл.

За словами керівника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагали, відімкнення електроенергії на об’єкти підприємства спричинила заборгованість підприємства перед ПАТ «Львівобленерго» 1,6 млн. гривень за спожиту електроенергію. У свою чергу станом на 1 лютого ТзОВ «Трускавецький водоканал» заборгував КП «Дрогобичводоканал» понад 7,1 млн. гривень. Утворився своєрідний борговий трикутник, і нині конфлікт між Дрогобицьким і Трускавецьким водоканалами вирішується у судових інстанціях. У той же час Дрогобицький водоканал не в змозі оплатити борг ПАТ «Львівобленерго», через що залишився без електроенергії.

Дрогобичанин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: