Садовий каже, що буде дбати за військових

Сьогодні на сесії Львіської міської ради планують розглянути другу ухвалу щодо будівництва житлового будинку для військових, які пребувають на Сході України. Також у бюджеті розвитку, який розглядатимуть на пленарному засіданні, предбачені кошти на виготовлення проекту будинку та на підведення комунікацій.

«Сьогодні департамент містобудування підготував ухвалу, яку ми розглядатимемо на сесії. Сам принцип ми будемо спільно визначати. Головне, щоб ми цей будинок збудували, і для цього мали підтримку держави, виділені кошти. Наскільки я розумію, сьогодні немає жодних зволікань, тому що є керівник обласної державної адміністрації, є якісні заступники. Тому по земельних ділянках в межах області біля Львова, я думаю, не має бути жодних дискусій, тому що можливості області, звичайно, є достатніми для того, аби забезпечити людей житлом. Сьогодні питання будемо голосувати. Комісію я пропоную зробити максимально публічною, відкритою, запрошувати громадськість, щоб всі брали в цьому участь.

Ми повинні дбати і про сім’ї, годувальники яких є на війні. На цей рік діє програма, яка працювала і в минулому році, програма допомоги – усі сім’ї ми звільняємо від квартплати, надаємо в міру наших можливостей ту чи іншу допомогу. В бюджеті цього року у нас передбачені кошти для реабілітаційного відділення і ми повинні обов’язково в цьому році його зробити. Бо багато хлопців приходять поранені і вони потребуватимуть реабілітації. Коли ми голосували загальний фонд бюджету, ми передбачали кошти, які ми даватиме для області для підготовки містобудівельної документації стосовно виділення земельних ділянок в межах області під індивідуальне будівництво. Ми також у Львові пішли на, на мою думку, виважений своєчасний крок – ми прийняли першу ухвалу і виділили земельну ділянку для будівництва житла для хлопців, які сьогодні є на Сході, і які вертаються. У нас в місті створена окрема черга для учасників війни.

Сьогодні є підготовлена вже друга ухвала, ми швидко рухаємося по темпах, я думаю що сьогодні колеги-депутати підтримають внесення її з голосу, щоб ми її проголосували. Також у нас у бюджеті розвитку передбачені кошти на розробку проекту цього житла, бо має бути якісний проект. Також у бюджеті передбачені кошти на підведення комунікацій, на інженерію», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Міський голова Андрій Садовий наголосив на важливості державного співфінансування при будівництва житла.

«У мене відбулася робоча зустріч із Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та з Віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком, де я просив їх піти на зустріч і передбачити в державному бюджеті кошти для співфінансування будівництва житла для хлопців, які на Сході. Прем’єр-міністр це питання сприйняв, доручив його розгляд Зубку. Минулого тижня у мене з ним відбулася особиста зустріч, він також не заперечує і міністерство має підготувати положення, яким чином ці кошти мають бути регламентовані. І найголовніше, що при голосуванні у Верховній раді змін до бюджету, було пообіцяно, що має бути окрема стрічка для цієї категорії наших мешканців. Мало бути засідання ВР і голосування по змінах до бюджету сьогодні, але я так розумію, що не встигли підготувати бюджет, тому його мають розглядати у вівторок. Я думаю, що депутати ВР свідомі, наскільки це важливо, тому що сьогодні інші програми, до прикладу, молодіжного будівництва мають відійти на другий план, і вони мають вийти з проектами допомоги нашим хлопцям, які воюють. Щоб вони розуміли свою захищеність.

Вчора перед колегією я спілкувався з рідними наших хлопців, бо починаються інсинуації, що ми гуртожитки будемо пропонувати будувати. Нічого такого не буде. Ми проектуємо звичайні житлові квартири, які будуть 1-, 2-, 3-кімнатні. Я хочу, щоб була пряма інформація. Бо я боюся, що в цей непростий час наші вороги будуть використовувати все, щоб накручувати нас, сварити. МИ повинні бути разом. Ми повинні сьогодні для наших хлопців, які на Сході, перше – внести цю ухвалу у порядок денний; друге – щоб ми її проголосували; третє – щоб ми ці кошти, які є на проект, підтримали у бюджеті, за який ми сьогодні будемо голосувати, і четверте – щоб ми передбачили кошти на інженерію, бо треба підвести комунікації до цієї ділянки. Це є той план дій, який ми маємо сьогодні реалізувати. Ми повинні показати приклад, як це має бути», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

При формуванні порядку денного пленарного засідання, міський голова запропонував поставити на голосування дану ухвалу про внесення її як додаткову у порядок денний, що викликало обговорення у депутатському корпусі. Відтак, ухвалу не поставили на голосування про включення її як додаткову у порядок денний. То ж питання сьогодні розглядати не будуть.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: