Військовий вижив, провівши чотири доби у лісі на снігу (відео)

23-річний спецпризначенець Вадим Довгорук біля Дебальцевого разом зі своєю групою потрапив у засідку. В перестрілці він втратив руку. Цілих чотири доби боєць провів у лісі просто на снігу, стікаючи кров’ю - зовсім без їжі та води. Але таки вижив і не здався ворогові.

Він звик не показувати обличчя, бо воює у спецпідрозділі, але зараз хоче розповісти усе на камеру. Його колона вирушила у Дебальцеве, аби забрати поранених та убитих військовиків. Дорогою назад втрапили у ворожу засідку.

Скалічило спецпризначенця на другий день після оголошення перемир‘я - 16 лютого. Ворог нещадно нищив колони,що відступали, а поранені бійці були змушені шукати укриття.

У Вадима був джгут, але самостійно накласти його він не зміг. Так і лежав у снігу, стікаючи кров’ю цілих чотири доби. Їв лише сніг, але навіть не думав вийти і здатися ворогові. Молився і вірив, що виживе.

Четвертого дня ледь живого Вадима знайшли луганці, які воюють на боці бойовиків. Він і сам дивується: його не полонили, а відвезли у лікарню та дозволили подзвонити рідним. Вже наступного дня бійця евакуювали до Дніпропетровська.

Чи зведеться Вадим на ноги - лікарі не прогнозують. Стан оцінюють як тяжкий. Дивуються, що взагалі вижив і кажуть, це винятково завдяки силі духу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: