Обласна влада закликала банки долучатися до Програми енергозбереження на Львівщині

26 лютого в.о. першого заступника голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський взяв участь в підведенні підсумків діяльності банківського сектору за 2014 рік, що відбулось в управлінні Національного Банку України Львівщини. На зустрічі були присутні також представники 42 банків, які працюють у нашому регіоні, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Ростислав Замлинський повідомив банкірам, що Львівська ОДА спільно з обласною радою та деякими банками з 2006 року реалізує у Львівській області Програму енергозбереження для населення. Суть цієї Програми полягає в тому, що з метою зменшення обсягів споживання паливно-енергетичних ресурсів населенням області, банки компенсують 20% річних відсоткової ставки за кредитами на встановлення електроопалення за енергозберігаючими технологіями та 15% - на утеплення стін будинків, підлоги, горищ та дахів, встановлення та заміну вікон, вхідних дверей та віконно-балконних конструкцій та ін.

Загалом за 2006-2014 роки цією Програмою скористались 12 533 родини, які отримали кредити на загальну суму понад 112 млн. грн. При цьому з обласного бюджету в межах вищевказаної Програми профінансовано 14 млн. грн.

На 2015 рік аналогічні видатки в обласному бюджеті визначені в сумі 2,3 млн. грн.

В.о. першого заступника голови ОДА запропонував банкам долучатися до спільної реалізації цієї програми, яка стимулює енергоощадність.

Крім того, Р. Замлинський повідомив про пріоритетеність стимулювання   експортного потенціалу Львівщини, і туту дуже важливим є участь банківського сектору у виробленні фінансових механізмів розвитку середнього і малого підприємнтцтва в експортно-орієнтованих галузях. Адже з одного боку - це збільшення робочих місць, з іншого - валютна виручка від зовнішньо-економічної діяльності та сплата податків.

“Львівщина зараз має потенціал для розвитку експортно-орієнтованих галузей економіки, а саме агропромислового комплексу та харчової і переробної промисловості. Обласна влада буде всіляко підтримувати такі ініціативи”, - додав він.

На завершення Ростислав Замлинський наголосив на важливості толерантного спілкування з кожним вкладником.

 

“Людина має бути впевнена, що вона свої вкладення отримає. Потрібно проводити роз'яснювальну роботу серед населення, щоб не було паніки, і запевнити людей, що будь-які проблеми можна вирішити”, - зазначив Р. Замлинський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: