У Садового розповіли про незаконне будівництво у Горіховому гаю (фоторепортаж)

На вул. Бойківській, 30б, що на території Горіхового гаю, розпочали підготовчі роботи до будівництва, які є самочинними, адже ведуться без містобудівних умов та обмежень. Згідно з концепцією архітектурної компанії, яка днями з’явилася в мережі, на цій ділянці планують збудувати 18-поверховий будинок. Про це повідомили в департаменті містобудування ЛМР.

«Нещодавно в мережі одна архітектурна компанія вирішила похвалитись проектом будинку у Львові. Сам його стиль викликав велике обурення львівських користувачів соціальної мережі Facebook. Локації будинку вказано не було, тож користувачі почали шукати, де б теоретично він міг знаходитись. Оскільки там є своєрідний рельєф та характерні сходи до парку, то здогадатись було неважко. За тією візуалізацією, будинок повинен був мати 18 поверхів. На наступний день після жвавого обговорення, візуалізація зникла з сайту архітектурної майстерні, проте збереглася в повідомленнях львівських активістів», – розповіли в департаменті містобудування.

Як додали в департаменті, ще у 2007 році ухвалою сесії було надано в оренду ПП «Телець» невелику ділянку на вул. Бойківській. Ділянка знаходиться в зоні малоповерхової забудови – до 4 поверхів, в окремих випадках з допустимою забудовою в 6 поверхів, що може бути дозволено після схвалення проекту містобудівною радою. У департаменті містобудування повідомили, що запиту на отримання містобудівних умов та обмежень щодо цієї ділянки до сьогоднішнього дня не надходило, тому зараз будь-які підготовчі до будівництва роботи є незаконними.

qvo0wPi wwTtV7v

«Щоб збудувати таку багатоповерхівку, як на проекті архітектурної фірми, потрібна значно більша ділянка, аніж було виділено у 2007 році», – пояснюють в департаменті містобудування.

Зараз на території, що є значно більшою за відведену у 2007 році ПП «Телець», вирівнюють землю, працюють бульдозери, зроблено фундамент для встановлення так званого МАФу для продажу квартир. Окрім того, на встановлення МАФу, навіть в межах ділянки, що перебуває у власності чи оренді, також потрібно дозвіл ЛМР.

Як додали в департаменті містобудування, найважливішим чинником, що дає змогу безкарно вести незаконні роботи, є мораторій на перевірки Інспекції архбудконтролю до травня – тобто, для здійснення будь-якої перевірки необхідна постанова Кабміну, з чого дуже користаються охочі розпочати самочинне будівництво.

FI5RQJ4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: