Винних у продуктовому ажіотажі виявить Антимонопольний комітет та прокуратура (фото)

Про це сьогодні йшлося на зустрічі голови ОДА Олега Синютки з керівниками найбільших торгових мереж області.

За його словами, в області і в Україні немає проблем із постачанням продуктів, є проблеми із логістикою і недостойним для нинішнього часу бажанням заробити. "Це нечесно по відношенню до людей. Бо в такій ситуації найбільше страждають люди, які не мають багато грошей. Але вони тратять їх на купівлю продуктів, яких є цілком достатньо і яких не бракуватиме", — наголосив Олег Синютка.

Керівник ОДА закликав представників супермаркетів утриматись від маркетингових ходів, котрі встановлюють обмеження на продаж товару. «Такі дії ще більше підігрівають попит та призводять до виникнення паніки серед громадян, викликаної нестабільною ситуацією у державі», - пояснив він.

Олег Синютка також доручив забезпечити повний асортимент продуктів харчування на полицях торгових мереж та пришвидшити постачання. «Я вважаю неприпустимим довозити продукти більше трьох днів», - наголосив він.

За словами представника Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, теперішня цінова політика на продовольчі товари може свідчити про змову між окремими торговими мережами та постачальниками продуктів харчування. Відтак, аби виявити можливі зловживання, буде проведено розслідування.

У розмові із гуртовиками Олег Синютка наголосив на невідворотності покарання. «Раджу усім працювати чесно і навіть не думати наживатись на людях. Антимонопольне розслідування триває довго, але його результати дуже жорсткі», - сказав він.

Окрім цього, керівник області також звернувся до обласної прокуратури з проханням перевірити можливі порушення рівня граничних цін на основні види продовольчих товарів, котрі встановлені Розпорядженням голови ОДА від 7 жовтня 2013 року № 692/0/5-13.

DSC_8921 DSC_8934

«Дуже важливо, щоб хтось не вирішив собі підзаробити на продуктовому ажіотажі. Слід розуміти, що сьогодні у нас продовжується україно-російський конфлікт, але вже іншими засобами. І наше завдання – не стати жертвою провокативних дій, а заспокоїти людей, щоб люди не витягували останні гроші, адже продовольчих запасів цілком достатньо», - резюмував керманич Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: