В Україні розпочинається мобілізація в «інформаційні війська»

Сьогодні, 27 лютого, Львівський прес-клуб провів дискусію «Хто і як має бути мобілізований в «інформаційні війська» України?». Співорганізатором заходу виступив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо з місця подій.

Для участі було запрошено керівника Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександра Поронюка, офіцера Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Віталія Іванова, помічника начальника західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимира Шеремету, завідувача кафедри управління інформаційною безпекою Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Володимира Самотия, головного редактора Інтернет-агенції «ZIK» Тараса Смакулу і головного редактора Інтернет-видання «Вголос» Віктора Павлика.

Під час дискусії Володимир Шеремет наголосив, що для інформаційної війни з агресором не потрібно видумувати щось нове, а треба брати досвід з того, що вже існує. І якщо ми йдемо до Європи і орієнтуємося на США, то досвід необхідно брати з тих же США.

Натомість Олександр Поронюк зазначив, що ЗМІ не повинні нагнітати ситуацію негативними новинами, адже така інформація наносить шкоду і пригнічує морально-психологічний стан населення.

Щодо ідеї про «інформаційні війська» Віталій Іванов  наголосив, що якщо «ми ніяк не почнемо діяти, то ця задумка й надалі буде як імітація пропаганди».

«Це ж не дивно, бо поставленої мети і завдань, як боротися в інформаційній війні з Росією наразі не має» ,— додав Володимир Самотий.

Головні редактори львівських Інтернет-агенцій Тарас Смакула і Віктор Павлик додали, що українські ЗМІ на сьогодні тотально програють інформаційну війну з Росією. І тому «інформаційні війська» стали б великим поштовхом у боротьбі з агресором.

Учасники засідання наголосили, що оскільки Інтернет-портал «Інформаційні війська України» тільки набирає обертів, громадськість може посилатись на інформаційний майданчик StopFake.org. Його створили майже відразу після початку російської інформаційної кампанії щодо Криму. Їх головним завданням є знаходити неправдиві новини та спростовувати їх за допомогою офіційних джерел.

Долучитися до Інтернет-війська можна на сайті i-army.org

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: