На Львівщині судитимуть підприємця, який нажив 200 тис. грн на ремонті школи  

Прокуратура Львівської області затвердила та скерувала до Сихівського районного суду міста Львова обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора приватного підприємства, якого обвинувачують у зловживаннях при використанні бюджетних коштів, виділених для проведення добудови приміщень однієї з сільських шкіл у Яворівському районі.

Про це Дивись.Інфо повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як з’ясувалося, підприємець, виконуючи будівництво, вніс неправдиві відомості у документацію про обсяг виконаних ним робіт. Зокрема, він зазначив про монтаж його підприємством металопластикових вікон у згаданій освітній установі, достовірно знаючи, що такі уже встановлені в якості спонсорської допомоги ще до укладення договору на завершення добудови школи.

Таким чином, директор фірми отримав на рахунок майже 200 тис. грн з місцевого бюджету за роботи, які ним не виконувались.

Його дії прокуратура кваліфікувала за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Обвинуваченому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, яку ним сплачено. На майно цього громадянина наклали арешт, а також пред’явили позов із метою стягнення на користь держави зазначеної суми збитків.

Окрім цього, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 ККУ, за фактом службової недбалості посадових осіб, які здійснювали технічний нагляд за виконанням будівельних робіт та підписали згадану документацію із недостовірними даними.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: