Рада проведе реструктуризацію державного боргу

Верховна Рада дозволила Міністерству фінансів України провести реструктуризацію зовнішнього державного боргу. Про це йдеться в законі №2147 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2015 р", який сьогодні прийняли народні депутати.

Про це повідомляє кореспондент Дивись. Інфо із зали ВРУ

Так, закон дозволяє Мінфіну здійснити операції з державним боргом з державних зовнішніх запозичень та гарантованим державою боргом за зовнішніми кредитами, обслуговування і погашення яких здійснюється за рахунок державного бюджету, шляхом обміну (зміни умов діючих позик), випуску та продажу боргових зобов'язань держави з коригуванням встановлених Законом граничного обсягу державного боргу та показників фінансування державного бюджету.

Крім того, передбачається ввести за рішенням уряду загальну координацію з Мінфіном дій суб'єктів господарювання державного сектора економіки, державних банків та/або міських рад у разі прийняття ними рішення про намір здійснити операції по кредитах, місцевим боргом за місцевим зовнішніх запозичень шляхом обміну, випуску та продажу боргових зобов'язань

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: