На Львівщині запрацювала екстрена служба допомоги за єдиним телефонним номером «112» (фоторепортаж, відео)

У Львові відбулось урочисте підписання Меморандуму про впровадження на Львівщині служби екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112». В рамках підписання Меморандуму відбулась презентація роботи телефонної лінії «112», яка офіційно почала працювати від сьогодні – 5 березня, повідомила прес-служба облради.

Документ власними підписами підкріпили голова Львівської обласної ради Петро Колодій, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський, начальник ГУ МВСУ у Львівській області Дмитро Загарія, директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка, голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко та директор Львівського обласного контактного центру Тарас Роп’яник.

Усі сторони, що підписали цей Меморандум, зобов’язались невідкладно та оперативно реагувати на всі виклики, які надходять з телефонного номера «112».

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив, що запровадження єдиного номера екстреної служби 112 повинно якісно позначитись на якості життя людей: «Введення в дію системи екстреного виклику – це крок, який наближає українське суспільство до європейських стандартів».

Також очільник облради закликав громаду Львівщини, зокрема, й журналістів активно долучатись до усунення недоліків та вдосконалення роботи служби екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером.

Система виклику допомоги за номером «112» – це перший в Україні тестовий проект екстреної служби допомоги за єдиним номером, який охоплює всю область і об'єднує чотири служби – швидку медичну допомогу, міліцію, аварійну газову та пожежно-рятувальну служби. Також за телефоном «112» можна подати звернення в обласну або районні райдержадміністрації області з приводу житлово-комунальних об’єктів. Кожне звернення та виклик зніматиметься з контролю лише після підтвердження про виконання.

Важливо, що на час впровадження єдиного телефонного номеру екстреної служби «112» паралельно із ним на Львівщині продовжуватимуть працювати телефони 101, 102, 103 i 104.

Як повідомила прес-служба ЛОДА, Сергій Дмитровський, впровадження лінії «112» відбуватиметься у два етапи. На першому етапі єдиний номер функціонуватиме у тестовому режимі на базі кол-центру Головного управління ДСНС. Зокрема, працівники центру оброблятимуть вхідні дзвінки та переадресовуватимуть їх на відповідні служби. На другому етапі відбуватиметься централізоване впровадження та об’єднання усіх екстрених служб під одним телефонним номером. Поки що лінія «112» функціонуватиме паралельно з номерами телефонів 101, 102, 103 і 104.

За словами керівника області Олега Синютки, служба екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112» створена, що допомогти людям, адже виконання кожного звернення буде жорстко контролюватись.

«Людині достатньо знати один номер, зателефонувавши на який, можна отримати допомогу в будь-якій ситуації. Для нас найважливіше – це зворотна реакція жителів області. Тому ми хочемо змусити всі регіональні служби працювати на результат. Кожен дзвінок та звернення буде знято з контролю лише після підтвердження тієї людини, що звернулась по допомогу», - наголосив він.

Керманич ОДА також додав, що після успішного тестування єдиний номер «112» планується впровадити по всій Україні. «Поки що основне завдання, щоби лінія 112 запрацювала на Львівщині, а вже, коли все протестуємо, вона працюватиме й у інших регіонах. На прикладі нашої області ми хочемо довести, що забезпечити функціонування єдиної служби екстреної допомоги – реально», - зазначив він.

Під час підписання меморандуму Олег Синютка також розповів, що лінія «112» функціонуватиме у тестовому режимі близько місяця, після чого можна буде перейти до другого етапу. В подальшому служба «112» прийматиме дзвінки з будь-яких питань цілодобово.

Окремо додамо, що у кол-центрі «112» чергують перекладачі з німецької, англійської, польської мов, а також психолог.

DSC_9717 DSC_9726 DSC_9734 DSC_9740 DSC_9750 DSC_9764 DSC_9770

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: