Рада не дозволила Кабміну регулювати продаж електроенергії на непідконтрольній території Донбасу

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 2182 "Про внесення змін до закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження". За відповідне рішення проголосували лише 216 нардепів, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Також депутати декілька разів відмовилися повернутися до розгляду цього документу.

"Статистика у нас така. Як мінімум 20% виробленої електроенергії ми відпускаємо без розрахунків. Основна частина з них відносяться до зони АТО. Тому необхідно врегулювати питання забезпечення електроенергетикою", - заявив один з авторів законопроекту - заступник голови фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект вносить зміни до статті 23 закону України "Про електроенергетику", згідно яких Кабінету міністрів України надаються повноваження встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також відносин, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Нагадаємо, в лютому Міненерго визначило 19 виробників електроенергії на непідконтрольної території Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: