Відсьогодні львів’яни можуть телефонувати на єдиний екстрений номер «112» (фоторепортаж, відео)

Сьогодні, 5 березня, у приміщенні Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області урочисто підписали Меморандум про впровадження в області служби екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112» Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо з місця подій.

Відповідний меморандум про впровадження служби екстреної допомоги населенню сьогодні підписали голова ОДА Олег Синютка, голова облради Петро Колодій, начальник обласного управління ДСНС України Сергій Дмитровський, керівники підрозділів екстреної допомоги населенню та обласного контактного центру.

«Саме завдяки підтримці пожежної, міліцейської, газової і медичної служб Львова, ми підписуємо цей меморандум. Тому відсьогодні, кожна людина може зателефонувати на лінію «112», адже наше завдання облегшити потреби людей, аби вона не шукала безліч номерів, а відразу телефонувала на «112», де оператор переадресує на потрібний їй номер», – сказав Олег Синютка

За словами Сергія Дмитровського, розповів, що основне завдання полягає в тому, щоб лінія «112» успішно запрацювала на Львівщині, а коли вже все протестуємо, вона працюватиме й у інших регіонах. На прикладі нашої області ми хочемо довести, що забезпечити функціонування єдиної служби екстреної допомоги – реально.

«Після тестового варіанту, ми повинні відпрацьовувати взаємодії, які повинні узгодити міністерство, і тільки після цього ми повністю перейдем на один номер «112». Зараз ще паралельно будуть працювати телефони служб 101, 102, 103 і 104. Можемо зазначити, що всі 4 екстрені номери цілком готові перейти на 112», –  додав Сергій Дмитровський.

Поки що, екстрена лінія працюватиме тільки вдень, однак, планується перевести її в цілодобовий режим.

Зазначимо, що тестовий період роботи єдиного номера «112» триватиме місяць, після чого, обіцяють у владних кабінетах, у області повноцінно діятиме так званий єдиний екстрений номер за американським зразком.

Нагадаємо, як повідомляли джерела Дивись. Інфо, реально система повноцінно досі не готова до запуску. Підписання меморандуму про створення системи попередньо планувалось на понеділок у кабінеті голови Львівської ОДА, однак із невідомих причин цей процес був відкладений до сьогодні.

DSC_9764 DSC_9770 DSC_9750 DSC_9740 DSC_9734 DSC_9726 DSC_9717

Відзначимо, що про введення єдиного номера на Львівщині говорять уже не перший рік, зокрема ця система мала повністю запрацювати у області під час та після проведення Чемпіонату Європи із футболу у 2012 році

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Юрій ШУМАК для Дивись. Інфо

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: