Обсяг бюджетів міст обласного значення зріс на 17 %, а районних – на 12 %

Після внесення змін до Бюджетного кодексу України, обсяг бюджетів міст обласного значення зріс на 17 відсотків, а районних бюджетів – на 12 відсотків.

Про це повідомив  директор департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Демків під час розширеної наради з обговорення питань децентралізації влади з мерами міст, сільськими та селищними головами Львівщини, яка відбулася 5 березня за участю голови Львівської ОДА Олега Синютки та голови Львівської обласної ради Петра Колодія, повідомила прес-служба ЛОДА.

Олег Демків повідомив, що зведений бюджет області на 2015 рік, за попередніми даними, сформований у сумі 14,6 млрд. грн, що на 13 відсотків (1,7 млрд. грн) більше, ніж у 2014 році.

За його словами, на виконання пункту 20 Прикінцевих положень Бюджетного кодексу України 63 відсотки бюджетів сіл, селищ, міст районного значення отримують кошти з районних (міських міст обласного значення) бюджетів на фінансування дошкільних навчальних закладів, установ культури та органів місцевого самоврядування.

«Питання децентралізації повноважень з подальшим укрупненням місцевих рад, формуванням оптимальної структури бюджетних установ відповідно до потреб населення дуже важливе»,- сказав Олег Демків. Він додав, що на Львівщині функціонує 197 сільських рад з чисельністю населення менше 1 тис. чоловік (понад 31 відсоток), 283 малочисельні загальноосвітні школи (21 відсоток).

Олег Демків наголосив, що після добровільного об’єднання громад, їх бюджети формуватимуться на тих же умовах, як міські (міст обласного значення) та районні бюджети. Зокрема, 60 відсотків податку з доходів фізичних осіб залишатиметься  на місцях, з державного бюджету надаватимуться освітня та медична субвенції, а також субвенція на соціально-економічний розвиток території. Одночасно на об’єднані громади, як і на інші місцеві органи влади, покладається повна відповідальність за господарську діяльність і розвиток відповідної території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: