Владика Димитрій про Великий піст: стриманість у їжі не головне, але й не другорядне

«Стриманість у їжі під час посту не головне, але і не другорядне», – про це 5 березня під час зустрічі в екуменічній каплиці Львівської міської ради заявив владика Димитрій (Рудюк), повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Владика Димитрій переконаний, що саме піст допомагає наблизитися до Бога: «Коли вмієш себе приборкати, зупинити, тримати у певних рамках, це наближає до Бога. Дні посту якраз і є такими…».

За його словами, майже всі вважають, що піст – це стримання в їжі, і часто осуджують тих, хто його не дотримується. «Вони забувають сторінки Священного Писання і слова Ісуса Христа, який казав не осуджувати тих, хто не поститься, бо це не його справа», – зазначив владика.

І наголосив: «У ці святі дні дуже важливо, будучи на своєму місці, служити ближньому і пам’ятати про свою відповідальність…Це настільки нас вводить в гармонію із Богом, що ми інколи відчуваємо певну легкість, коли робимо добро навіть незнайомій людині…».

«Тому, не даремно ми зачитуємо на Пасху слова Івана Златоуста про те, що стриманість у їжі не є головною. Але я б хотів сказати, що це не другорядне…Тому що на кожному кроці треба себе приборкувати», – зауважив владика Димитрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: