У Львові відкрилася виставка «Олег Мінько. Ретроспекція»

6 березня в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20) відбулося відкриття виставки: «Олег Мінько. Ретроспекція». Про це інформує  департамент з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Більше півсотні робіт митця, що представлені на виставці, дають можливість ознайомитись з багатогранністю митця-інтелектуала, його світоглядною позицією, відображенням загальнолюдських цінностей. Відкривають поглиблене розуміння художника особливостей етнічного та національного в мистецтві, що формує ядро традиційної культури нашої нації.

“Ретроспективна виставка видатного майстра, яку розгортає у своїх залах Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького впродовж березня цього року, у тривожний, трагічний для держави час, покликана стати високогуманним символом, відповідним високому етичному ідеалові, властивому нашому народу” – зазначає Любомир Медвідь, академік, професор кафедри монументального живопису Львівської національної академії мистецтв, куратор виставки.

Довідково: Олег Мінько (1938 – 2013) — український видатний художник і викладач, представник львівської мистецької школи. Заслужений художник України (1972) та народний художник України (2009). Працював у стилях реалізм, постмодернізм, експресіонізм. Учасник міжнародних виставок – у  Лондоні, Жешуві, Гельсінкі, Філадельфії, Чікаго, Вашингтоні, Бонні, Вроцлаві, Варшаві, Гданську та Берліні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: