Львівська дитяча лікарня «ОХМАТДИТ» отримала нове офтальмологічне обладнання

Сьогодні, 10 березня, офтальмологічному відділенню Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» вручили нове обладнання, повідомила прес-служба ЛОДА.

Медичне обладнання придбане Всеукраїнським благодійними фондом «Серце до серця» на кошти, зібрані під час IX акції, яка тривала на Львівщині впродовж квітня минулого року. Захід відбувся під гаслом «Я хочу бачити життя!».

Як розповів заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук, загалом у рамках акції у Львівській області у 2014 році зібрано 131 831, 53 грн. На ці кошти закуплено: лазерну систему для корекції зору, мікропризмові елементи Френеля для корекції косоокості, а також освітлювач для таблиці перевірки гостроти зору.

За його словами, для належної організації акції у 2014 році підписано розпорядження голови ОДА щодо проведення вказаної акції. У всіх районах області та містах обласного значення визначено відповідальні структурні підрозділи та відповідальних посадових осіб за проведення благодійної акції. Ці особи також отримали скриньки для збору пожертв на місцях та поліграфічну продукцію (наклейки, плакати тощо).

«Діяльність волонтерів координував департамент соціального захисту населення облдержадміністрації», - зазначив В.Харчук.

Заступник голови ОДА розповів, що 1 квітня стартує наступна акція, яка є десятою – ювілейною. Триватиме вона до 30 квітня. Темою акції буде реанімація та екстрена допомога для дітей.

Кошти збирались під час проведення концертів, виставок, театральних вистав, футбольних матчів, також у школах, вищих навчальних закладах, церквах та просто на вулицях.

Водночас представники громадської організації «Серце до серця» сьогодні відзначили найактивніших волонтерів. До акції активно долучились такі громадські організації Львівщини: МГО «Сокіл», ГО «Українська молодь Христові», Львівська округа Пласту, ГО «Центр «Молода дипломатія», ГО «Студентський рух «Студент за студента», ГО «Завжди вірні»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: