Надзвичайники продовжують фіксувати випадки спалювання сухої трави

За 9 березня на Львівщині зафіксовано підпалів сухої рослинності в 22 районах області та 8-ми містах обласного значення. Найбільше таких пожеж сталося у м.Львові на площі 0,388 га, а також у Пустомитівському та Бродівському районах, повідомила Дивись. Інфо прес-служба ЛОДА.

Про це сьогодні, 10 березня, повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту населення Олексій Титаренко на апаратній нараді, яка відбулась під керівництвом голови ОДА Олега Синютки.

Директор обласного департаменту наголосив, що працівники Державної екоінспекції та правоохоронних органів щоденно виявляють зловмисників, які порушують природоохоронне законодавство, та притягують їх до адміністративної відповідальності.

Голова ОДА Олег Синютка закликав усі відповідальні служби вчасно реагувати на випадки масових підпалів трави та максимально інформувати населення про шкоду та відповідальність за це у пожежонебезпечний період. «У нас немає чужої землі. Кожен її клаптик повинен мати відповідального господаря», - підкреслив О.Синютка.

Нагадуємо, що з 1 січня до 10 березня на Львівщині зафіксовано 262 випадки горіння сухої трави та торфу загальною площею 103,309 га на території 18 районів та 8 міст обласного значення, у тому числі за останній тиждень 93 випадки підпалів на площі 64,3805 га.

З початку року за порушення природоохоронного законодавства затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності 18 осіб, на яких накладено штраф в сумі 1530 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: